П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Постери

"Я і Університет"

ВІД РЕДАКЦІЇ. У рамках святкування 215-річниці від дня заснування університету провели виставку постерів на мольбертах за темою: «Я і Університет». Від кожного факультету представляли по 1 постеру, але в заході взяли участь й інші підрозділи університету. Загалом представили 25 мольбертів.

1 місце - студентки філософського факультету Наталія Старченко та Анастасія Біленко

Ректор, академік Віль Савбанович Бакіров зазначив: «Це подія світового рівня, тому що за 215 років ми зробили величезний вплив не тільки на вітчизняну, а навіть світову освіту, культуру та науку. 215 років правдивої, чесної, славетної, реальної, дуже напруженої, але нашої з вами історії». Також він додав, що ці постери збережуть в університетському музеї, а традицію проведення такої виставки підтримуватимуть і надалі.

2 місце - Дуке Ніколь (факультет іноземних мов ННІ міжнародної освіти)

До журі студентського конкурсу входили: Ганна Іванова, Гамлет Зінковський, Роман Мінін, Олександр Рідний, Сергій Махновський. Архітектор, заслужений діяч мистецтв України Олександр Рідний розповів про свої враження від робіт: «Дуже сподобалися усі постери, вони креативні за змістом та вдалі за формою. Дякую Університету за можливість прикрасити площу цими чудовими роботами. Вони наповнені сенсом, тому переможцями можна вважати всіх». У першу чергу при виборі переможця орієнтувалися на модерність та незвичайний підхід до завдання.

2 місце - студенти юридичного факультету Анастасія Красозова (3 курс), Дар'я Комарь (4 курс) та Анастасія Закурдаєва (2 курс)

До речі, Олександр Рідний – автор пам’ятників лауреатам Нобелівської премії, а також Олександру Ляпунову, Дмитру Багалію та інших бюстів та меморіальних дошок, що є в університеті.

3 місце - Сергій Дьяконов (1 курс, ФКН)

У підсумку в конкурсі визначили 6 переможців. 3 місце розділили: Сергій Дьяконов (1 курс, ФКН) на постері зобразив, як каразінці вивчають космос та додав фразу: «Classics ahead of time»; спільна робота студентів ННІ комп’ютерної фізики та енергетики Владислава Горби (1 курс), Ірини Коригіної (2 курс), Ксенії Абеленцевої (4 курс), які на фоні Північного корпусу намалювали людину-лампочку та написали: «Пробуди в собі енергію!»; Валерія Зюзюкіна (6 курс, факультет психології) на постері з облич, ніби цеглинок, зібрала будівлю університету. 2 місце посіли студенти юридичного факультету у складі Анастасії Красозової (3 курс), Дар'ї Комарь (4 курс) та Анастасії Закурдаєвої (2 курс), які зробили фотоколаж: зібрали зі студентів юридичного напис «Каразіна»; Дуке Ніколь (факультет іноземних мов ННІ міжнародної освіти) на постері помістила своє фото на фоні університету з написом: «This is where it starts». 1 місце вибороли студентки філософського факультету Наталія Старченко та Анастасія Біленко. Постер дівчат виконаний у стилі поп-арт, на ньому розміщувалися різні фрази: «Не плутайте Конта з Кантом», «215 HAPPY B-DAY», «Dance» та інше.

3 місце - спільна робота студентів ННІ комп’ютерної фізики та енергетики Владислава Горби (1 курс), Ірини Коригіної (2 курс), Ксенії Абеленцевої (4 курс)

В якості винагороди призерам виставки зробили подарунки з символікою університету — рюкзаки, кепки та футболки.

3 місце - Валерія Зюзюкіна (6 курс, факультет психології)


Карина БОНДАР.