Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

2020 - Рік Щура

Радість від очікування

ВІД РЕДАКЦІЇ: Заступник декана факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем, доцент ДУМІН Олександр Миколайович народився у рік Щура, але в гороскопи не вірить.



– Не вірю  і не користуюся. Для людини, яка вивчає природничі науки вірити у такі речі  дуже і дуже дивно. Це ознака низької кваліфікації, людина погано розуміє базові поняття своєї професії. Якщо  ж і використовувати гороскоп, то тільки з розважальною метою.


– Яким  для Вас був 2019 рік?


– Перш за все цей рік був важливий саме для нашого факультету. Ми ввели 12 нових комп’ютерних дисциплін і тим самим кардинально змінили навчальний план підготовки бакалаврів за спеціальністю 105 прикладна фізика та наноматеріали. Ці зміни привели до того, що у 2019 році ми мали суттєво більшу кількість поданих заяв від абітурієнтів ніж  минулого року і більше вступників.


– Люди,  народжені у рік Пацюка,  дуже кмітливі, швидкі, мають лідерські здібності, чи підтверджуєте цю думку Ви?


– Не існує жодного  дослідження, яке б могло це підтвердити! Але, знаючи багатьох знайомих пацюків, із ненауковим задоволенням підтверджую, що це так і є.


– Як готуєтеся до Нового року?


– Маю трьох дітей: Ростислав, Ангеліна та наймолодша Соломійка.  Оцим все й сказано: прикрашаємо ялинку, квартиру… Психологи стверджують, що  радість від отримання приємного завжди менша ніж очікування цього отримання. Свято – це коли людина почуває себе комфортно, коли ти  потрібен собі та іншим, і твоя праця дає результат!


– Чого очікуєте від 2020 року?


– У 2020 році планую завершити  та захистити докторську дисертацію: «Випромінювання та поширення нестаціонарних електромагнітних хвиль в нелінійних нестаціонарних та біологічних середовищах». Планується проведення в стінах нашого університету масштабної міжнародної наукової конференції під назвою: «Український мікрохвильовий тиждень», що повинно стати унікальною подією не лише для Харкова, а й для  України і за кількістю учасників і за кількістю іноземних вчених серед них. На цій конференції я виступаю головою програмного комітету за антенною тематикою.

Ю. БРЕЖНЄВА.