П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Народжені у рік Щура

Удачу я створюю сам

ВІД РЕДАКЦІЇ. Професор КУКЛІН Володимир Михайлович – завідувач кафедри штучного інтелекту та програмного забезпечення – до китайського гороскопу ставиться з гумором.



– Мій знайомий одесит Штівель казав: «Для того, щоб життя було гарним, потрібно вміти отримувати задоволення від безлічі дрібниць, тому що великі радощі та удача трапляються не дуже часто». Тому й ставитися до цього слід як до розваги. Розраховувати на удачу – нахабство. Я не чекаю її від долі, а створюю сам. Я  все заробляв завжди своєю працею. Пощастило – це коли купив останню смачну булочку в кафе. А в професійному плані потрібно працювати.


– Яким був для Вас 2019 рік?


– Закінчив першу частину книги, яку писав два роки. Називається вона “Слизькі сходи еволюції”. Я спробував проаналізувати взаємозв’язок та розвиток науки, релігії, етики та економіки в великих імперіях від Вавилону до Візантії. Один із моїх рецензентів – канадський священик та філософ отець Олег Миронов. Ось така екзотика. Другий рецензент – також філософ і декан філософського факультету Іван Васильович Карпенко. Третій – відомий історик та енциклопедист Сергій Михайлович Куделко.


– А які в Вас плани на наступний рік?


– Почну писати другу частину книги, перекладу свою монографію з фізики англійською мовою, щоб і на Заході її могли почитати.  Стався великий прорив у створенні систем штучного інтелекту. З’явилися гігантські нейронні мережі, які зараз офіційно впроваджуються багатьма країнами у галузі  охорони здоров’я, у судову систему. І ми, як люди, які готують спеціалістів, повинні переорієнтувати систему освіти.

УДНІКОВА АННА.