Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Повертаючись до надрукованого

 

Каразінський студклуб працює ефективно

ВІД РЕДАКЦІЇ: У листопаді минулого року університет зробив щедрий подарунок своїм студентам – перший в Україні студентський простір нового формату Karazin Student Hall (KSH). Чим клуб наразі може похвалитися та які має амбіції – читайте в нашому матеріалі.



С. С. МАХНОВСЬКИЙ, директор Навчального центру соціально-виховної та позаосвітньої діяльності, координатор діяльності KSH:


– Клуб 100 % виявився дуже важливим для університету, оскільки з’явилося місце для проведення дозвілля наших студентів. Найчастіше тут проводяться заходи під егідою Студради та Профспілкової організації, рідше – факультетські. Спектр заходів різноманітний: кураторські години, екологічні акції, дні факультетів, тренінги, семінари, гуманітарні акції (наприклад, присвячені донорству та наданню першої допомоги). Серед найцікавіших та наймасовіших заходів можу виділити студентський медіафорум, кінопоказ до Дня закоханих, посвяту в першокурсники та зустріч ректора з Міс та Містер Університет. Крім того, до нас звертається дуже багато молодіжних організацій Харкова. Якщо у графіку є вільний час, ми люб’язно ділимося можливостями студклубу. Неодноразово до нас зверталася Харківська міська молодіжна рада, Обласна студентська рада, Клуб особистостей.


Студклуб працює шість днів на тиждень з 11:00 до 21:00 (вихідний – понеділок). Особливо багато студентів приходять увечері, після 17-ої, але з 11-ої також є люди, бо деякі факультети працюють в другу зміну, і студенти  мешкають в гуртожитках поруч. Середня кількість відвідувачів під час проходження заходів – 80-100 осіб, в звичайні дні клуб відвідує 150-200 осіб.


Якщо в перші місяці роботи адміністрування та керування здійснювали студентські лідери Каразінського (представники Профкому і Студради), то зараз клуб має повноцінний штат, який складається виключно зі студентів  нашого університету.



Юлія ЛЕЩЕНКО, студентка третього курсу біологічного факультету:


– У Студклубі я працюю з вересня. Поєднувати з навчанням нескладно, оскільки робота завжди після занять. Мені дуже подобається,  що в мене є можливість бути частиною великих заходів та спілкуватися англійською з іноземними студентами (доводиться слухати різні діалекти).


Ідея студентського самоврядування  в KSH повністю себе виправдала: студенти краще відчувають один одного, легко знаходять спільну мов.  Зараз в штаті працює чотири студенти. В їхні обов’язки входить реєстрація, організація роботи клубу та допомога в приготуванні гарячих напоїв, які, до речі, є безкоштовними.


У клубі є зона відпочинку, де студенти грають в більярд та настільні ігри, переглядають  цікаві відео на плазмах; геймерська зона, де грають на ігровій консолі «Sony PlayStation 4»,  яку каразінцям подарував обласний комітет профспілки; івент-зона, призначена безпосередньо для навчання. Всім цим користуються студенти нашого університету за клубною картою, яку можна отримати на рецепції.


«Клуб –  популярний,  – говорить Сергій Сергійович. – Увечері я заходжу до клубу і бачу, яка тепла і затишна атмосфера там панує. Але розвиватися є куди.  У власності клубу є непогані цокольні приміщення, які в майбутньому можна буде задіяти для різноманітних проектів. Це може бути якийсь коворкінг або комп’ютерний клас. Тримаємо це в планах».

Карина ТАРАСЕВИЧ.