Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Нагороди

 

Скільки мов знаєш…

ВІД РЕДАКЦІЇ: Відсвяткувала ювілей професор, академік АН вищої освіти України, декан факультету іноземних мов Валентина Григорівна ПАСИНОК. Висока нагорода за професійні здобутки –  Відзнака Національної академії наук України! – все ж несподівана, – говорить професор.



- Валентино Григорівно, яким для Вас був 2019 рік?


- Ювілеї перестають приносити таку радість, як раніше. І все ж приємно: вітала і родина, і кафедра, і Вчена рада. Адже люди відчувають і бачать, яка ти людина насправді. Всім дякую за увагу і теплі слова: і ректору Вілю Савбановичу, і  колегам-деканам. Юрій Миколайович Безхутрий так і сказав: «Є вербальна комунікація, вона потрібна для того, що можна виражати словами. А сьогодні буде невербальна комунікація».

 

- А про  здобутки можна?


- Ми жодного разу не вигравали стільки грантів, як цього року. Зважаючи на складність отримання грантів для науковців гуманітарного напрямку, це дійсно заслуговує на повагу та викликає гордість за свій факультет та людей, які тут працюють. Ще одним важливим здобутком є те, що студентам у магістратурі ми почали всі без виключення дисципліни читати англійською мовою.

 

- А з  якими труднощами довелося зіткнутися?


- Я люблю свою роботу,  кожного дня йду сюди із задоволенням. Але обсяг паперової роботи вносить краплину дьогтю…

 

- Давайте поміркуємо над новорічними бажаннями!


- Усіма силами слід зберегти велич нашої alma mater! Каразінський –  особливий університет. Тут панує демократія, тут творчо працюється. Легко дихається! Мрію про те, щоб люди більше долучалися до вивчення іноземних мов:  іспанської, німецької, французької... Пам’ятаймо, що скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина. А ще – терпимість одне до одного. Чути думку іншого –  ознака цивілізованої людини та розвиненої держави.

Даша КОСТЄВА.