Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Яким був 2019?

 

 

Доц. А. П. ГУСЛЕВ, в.о.  декана факультету МЕВ та ТБ:

– 2019 рік був дуже непростим! Факультет втратив свого декана Вадима Ігоровича Сідорова… Колектив  важко переживає втрату, але ми рухаємося вперед. З упевненістю дивимося у майбутнє, пам’ятаючи минуле.


Проф. І. О.  ГІРКА, в. о. директора ННІ "Фізико-технічний факультет":

– Студенти  традиційно тішать численними перемогами у  конкурсах і це найбільша радість! У березні 2019 р. студенти фізтеху провели 55 плазмових розрядів для різного тиску газоподібного водню та часу затримки запалювання на токамаку «ГОЛЕМ» у Чеському технічному університеті в Празі.

У межах діяльності міжнародної лабораторії «LIA IDEATE» та за підтримки європейської програми «Erasmus+» відбулася Франко-ЦЕРН-українська школа з високих енергій та медичної фізики.


К. М. СЕРЕДА, заступник директора навчально-наукового інституту комп'ютерної фізики та енергетики:

– У 2019 році усі магістри нашої кафедри, якими я опікувався, коли  був її завідувачем, захистили магістерські дипломи і практично усі вступили до аспірантури Каразінського! В  2019 я працював у журі майже всіх можливих і неможливих турнірів та олімпіад. За 2019 рік опублікував дві наукові статті. Довелося, навіть, згадати навички креслення та спроектувати новий експериментальний пристрій.


І. В. ГАРЯЧЕВСЬКА, в. о. директора навчально-наукового інституту комп'ютерної фізики та енергетики:

– На факультеті відбулася у 2019 р. реорганізація: ми стали з 1 листопада навчально-науковим інститутом  комп’ютерної фізики та енергетики, що суттєво посилить наукову та освітянську діяльність.


О. Ю. ЛІСІНА, заступник директора навчально-наукового інституту комп'ютерної фізики та енергетики:

– Особливо запам’яталась щорічна міжнародна науково-технічна конференція «Фізико-технічні проблеми енергетики та шляхи їх вирішення 2019», у якій взяли участь численні студенти. Другокурсник магістратури Міхніч В. отримав грант в рамках програми Європейського Союзу «Erasmus Mundus Joint Master Degree Europhotonics». Колишній бакалавр Нгуен Дік Чунг вступив до університету Південної Кароліни. Запам'яталися студентські турніри «Енергетичний штурм», «Кращий конструктор ФЕФ».


Сергій РОБЕЙКО, третьокурсник навчально-наукового інституту комп'ютерної фізики та енергетики:

– У 2019 р. я почав займатися Break Dance! Злетів зі стипендії… Почав ходити в  СК  «Каразінський» для того, щоб удосконалити фізичну форму. Пішов у автошколу, маю надію, що вже у 2020 році зможу сісти за кермо.


Проф. І. В. КАРПЕНКО, декан філософського факультету:

– 2019 рік запам'ятався, щонайперше, народженням внучки  Соломії !!! А від наступного року чекаю покращення справ в освіті і науці  України! Contra spem spero!!!!


Доц. С. Д. ЛИТОВЧЕНКО, декан історичного факультету:

– Запам'яталася приймальна кампанія. Як і у минулому році… І я не здивуюся, що й у наступному році запам'ятається саме вона. Відбірковій комісії історичного факультету вдалося забезпечити непоганий набір на перший курс бакалаврату у 2019 році.


Проф. С. І. ПОСОХОВ, завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології:

– Мій онук Михайло Іванович  пішов у перший клас...