Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Дякуємо Почесному доктору Каразінського!

 

Як  стати  мільярдером… Разом із Джеком Ма

Президент України Володимир Зеленський  запропонував засновнику компанії Alibaba Group Джеку Ма відкрити  в Україні R&D-центр для розширення робіт в Європейському регіоні… Зустріч організував наш земляк, член Наглядової ради Каразінського, Почесний доктор Харківського університету  Олександр Владиленович ЯРОСЛАВСЬКИЙ, який і виставив фото із Ма на тлі Харківського аеропорту. А ми дякуємо другу університету, члену Наглядової ради, Почесному доктору університету О. В  Ярославському за сприяння візиту Джека Ма до Каразінського… Китайський мільярдер, найбагатша людина Китаю, засновник Alibaba Group Джек Ма відвідав наш університет. Модератором зустрічі виступив ректор університету, академік В. С. БАКІРОВ.  В аудиторії-амфітеатрі – яблуку ніде впасти. Надзвичайно мотивуюча на успіх зустріч  студентів Каразінського із бізнесменом та засновником AliExpress Джеком МА  (справжнє ім’я – Ма Юнь, кит. 马). Народився 1964 р. в небагатій сім’ї музикантів. Станом на кінець листопада 2018 р. Forbes оцінював статок  підприємця в 35,8 млрд доларів, найбагатша людина Китаю і на 15-му місці – у світі.

Молодь навчається бути креативною, конструктивною, інноваційною… І бажає з перших вуст почути секрети бізнесмена.  Ма  наполягає, що  більшість держав сильно концентруються на університетах. На  думку бізнесмена, ЗВО слід реформувати. Хоча сам Ма, до речі, двічі не зумів скласти вступні іспити в коледж. І його шлях до успіху не був засипаний трояндами. Але будував він його власною упертістю. В 1988 році закінчив бакалаврат Ханчжоуського  педагогічного  університету з англійської мови.  На початку 1990-х рр.. намагався влаштуватися на роботу куди завгодно. Влаштувався викладачем англійської мови в Ханчжоуському інституті електронної промисловості, заробляючи всього по 12-15 доларів на місяць.

У 1999 р. разом із 17 друзями заснував компанію Alibaba Group, а вже із жовтня 1999 по січень 2000 р. Alibaba отримала венчурні інвестиції загальною сумою в 25 млн доларів! У листопаді виручка «Alibaba» перевищила 1 трлн юанів. Давайте вірити, можливо, і нам Новий рік принесе успіх!

Джек Ма:  це його перший візит до України, а Харків – перше місто, яке він тут побачив. Його вразила величезна кількість студентів на зустрічі. Бізнесмен привітав каразінську спільноту з  215-річчям Alma Mater. Вірить в лідерство жінок. У його компанії майже 45 % працівників – жінки. Після виступу бізнесмена студенти активно ставили запитання.


О. ДЕУС.