Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Трибуна декана факультету психології

Перший в Україні факультет психології

Доц. Н. П. КРЕЙДУН, декан факультету психології:


–  Навіки слава рідному університету! Пишаюся, що  все моє життя – це мій Університет. Студентка, аспірантка, викладач, доцент і ось зараз – декан факультету, який наступного року  відзначатиме своє 20-ліття. В історії Університету психологічна думка посідає одне з найважливіших місць: П.М.Любовський, П.І.Ковалевський, О.А.Потебня та ще багато науковців зробили свій внесок у становлення та розвиток психології. Коли у 1972 р. приймалось рішення щодо заснування відділення психології,  жодних вагань не було, що воно буде відкрито саме у Харківському університеті. Тут вже  існувало міцне наукове підґрунтя, для підготовки майбутніх психологів. Активно працювала кафедра психології, створена видатним представником Харківської психологічної школи проф. П.І.Зінченком. До складу кафедри увійшли його учні і послідовники. А у 2000-му році народився наш факультет, який став першим в Україні самостійним факультетом психології.

Сьогодні наш факультет –  потужний науково-педагогічний підрозділ Каразінського університету. Професорсько-викладацький склад факультету майже на 100% складається з випускників нашого університету. На факультеті навчається понад 500 студентів. Тисячі випускників нашого факультету працюють сьогодні в різних галузях психології. І всі вони,  про що свідчать відгуки, висококваліфіковані, компетентні фахівці.

Ми –  творчий, креативний, відкритий для кожного факультет. Ми разом спроможні долати нові вершини. Ми вдячні тим, хто був у витоків нашої університетської психології, ми пам’ятаємо, ми віримо в кожного нашого студента, ми пишаємося всіма нашими випускниками. Ми впевнені у майбутньому, бо ми – Каразінський!!! Кожного дня я приходжу на роботу до рідного університету, і кожен день мені дарує радість творчості і спілкування! З Днем народження,  Alma Mater!!!

Значні фундаментальні знання

ВІД РЕДАКЦІЇ.  Даніела ПУЕРТАС вступила на факультет психології у 2005 р., успішно завершивши магістратуру у 2010р.


На рахунку Даніели тисячі проведених тренінгів, лекцій та майстер-класів для різних аудиторій. Практикуючий психолог,  Ph.D, Master of ToP facilitator, вона – засновниця TEENS – компанії, що займається розробкою та проведенням курсів та програм в галузі підліткової психології. Даніела – тренер і автор програм з психології командної комунікації,  засновниця проекту Prizvanie – програм і курсів з психології професійної самореалізації. У  2016 р. Даніела повертається до Аlma Mater і працює доцентом  кафедри прикладної психології університету. У тому ж  2018 стає лауреатом Гранта Президента України на проведення наукових досліджень в галузі психології професійної самореалізації.

Даніела про роки студентства: «Часто згадую студентські роки, професорів і викладачів Каразінського, які зробили неоціненний внесок  у процес мого становлення як професіонала та особистості, однокурсників, що стали друзями на все життя, насичене життя студента, дружню університетську родину. Спілкуючись із колегами зі всього світу, по  завершенні університету,  я відчула значимість тих фундаментальних знань, які закладали нам на факультеті психології. Вони безцінні! Це дає можливість розбиратися в усіх аспектах людської психіки».