Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Трибуна декана МЕВ та ТБ

Молодість МЕВ та ТБ

Доц. А.П.ГУСЛЄВ, декан факультету МЕВ і ТБ:


- Факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу був створений у 2005 році на 200-річчя відкриття дверей університету для студентів. Факультет є дійсно дуже молодим в університетській сім’ї але наразі пишається кожним випускником факультету. Серед всіх студентів безумовно є свої зірки. Наприклад,  Марія Мезенцева, яка нещодавно стала народним депутатом,Мішкіна Анастасія, керівник проектів «Програми Україна-НАТО», Розинська Нінель  та Попова Христина  - засновники туристичних компаній (туристичні компанії«WaytoDream» та «Сафарі Тур» відповідно)… Ми пишаємося тим, що не втрачаємо зв`язок із своїми вихованцями, випускниками. Багато з них  продовжують працювати на розвиток факультету і після закінчення навчання на факультеті, віддають свої сили та час розвиткові рідної ALMA MATER. Знайомтеся.  Одна із таких випускниць Ольга Андріївна ЧИЧИНА!

 

Вихованка  МЕВ та ТБ

ВІД РЕДАКЦІЇ. Ольга Андріївна ЧИЧИНА- випускницяМЕВ та ТБ. У її заліковці всі оцінки -  «А». Здається, Ольга народилася із  активною  громадянською позицією. Студентка Чичина брала найактивнішу участь у розвитку та становленні факультету, розбудові студентського руху в Україні.Свою трудову, наукову та громадську діяльність дівчина розпочала ще під час навчання у вузі.


2013 рік -  закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Тоді ж стала аспірантом  за спеціальністю  «Світове господарство і міжнародні економічні відносини». А у 2012 році проходила стажування у Департаменті міжнародного співробітництва Харківської міської ради. 2014 - проектний менеджер ТОВ «АВІАБРЕНД».Із 2015 р. і по сьогодні -  депутат Харківської міської ради, голова комісії з гуманітарних питань, радник міського голови з питань реалізації гендерної політики на громадських засадах. За 10 років наукової діяльності Ольга Андріївна стала співавтором двох книг,автором монографії та понад 30 наукових публікацій, 19 з яких опубліковані в межах дисертаційного дослідження.  Підготувала понад 20 студентів для участі в Міжнародних конференція, конкурсах, стала успішним керівником випускних кваліфікаційних робіт бакалаврів та магістрів.

2018 рік. В межах Академії ЄС-Східне партнерство за підтримки Евпропейського Союзу у рамках програми імені Жана Моне Еразмус  розпочала дослідження «Народна дипломатія як фактор розвитку міжнародних відносин: Україна - ЄС». Ольга - учасниця Тренінгу для тренерів «TheFoundationMaxvanderStoel», що проходив у Відні. Вона -  активний діяч Європейської Академії Лідерства «InternationalRepublicanInstitution», спікер VII Конгресу Ініціатив Східної Європи у панельній дискусії під назвою «Європейська освіта – досвід навчальних програм на потреби європейської інтеграції», який відбувся у  Любліні. Все це дозволяє Ользі Андріївні бути одним із найкращих викладачів факультету та вести лекції за межами університету з найпопулярнішої тематики: «демократичне врядування», «місцеве самоврядування», «міжнародні економічні відносини», «дипломатичний протокол та етикет»,  «європейські студії», «гендерна політика». З 2008 року  Ольга  Андріївна організатор та активнийучасник щорічної міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми міжнародних економічних відносин» та інших наукових проектів міжнародного, національного та муніципального рівнів, наприклад, такі як:«Платформа шкільного розвитку» , «Школа системного мислення для активної молоді»,учасник та організатор багатьох круглих столів з питань розвитку освіти та науки та працевлаштування молоді, …. Оля змогла стати ідеологом  проектів і працевлаштування молоді,  найбільш - ярмарки вакансій «Dreamjob»….

У 2017 році Каразінська вихованка нагороджена найвищою державною нагородою - Премією Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України.