Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ярмарок вакансій

 

 

 

Велика і серйозна робота

 

ВІД РЕДАКЦІЇ: З 2011 р.  у Каразінському проходить традиційний ярмарок вакансій. Понад 400 студентів змогли спробувати себе у власній сфері діяльності, а також попрактикуватися в найсучасніших організаціях! Які професії є актуальними на ринку праці? Куди звертатися, якщо бажаєш попрацювати паралельно із навчанням? Про все це розповів нашому спецкору директор Центру працевлаштування студентів та випускників, організатор ярмарку вакансій Д. О. ЛОБАНОВ.


 

– Ярмарок вакансій унікальна можливість, запропонована університетом, пошуку роботи та прямого спілкування з роботодавцем. Усі студенти денної та заочної форми навчання можуть отримати консультації щодо старту та розвитку кар’єри від фахівців нашого центру. У Каразінському ярмарок вакансій проходить двічі: у листопаді та на початку квітня щочетвергово! Чи ведемо ми статистику відвідувачів та тих студентів, які беруть у ній участь – ні. Охочих брати участь – дуже багато. Над організацією ярмарку вакансій працює команда: Помаз Роман (заступник директора центру), дизайнер – Марина Мінакова, та спеціаліст із комунікацій Дарина Чумаченко. На Романі лежить основна частина підготовки та розробки нових ідей. Сьогодні ми ставимо за мету збільшити кількість роботодавців до 70-80 чоловік! На наш погляд, для цього слід зробити привабливу рекламу! Ось в 2019 р. ми   вперше розробили виставкові стенди для роботодавців біля колонної зали – коло зацікавлених помітно зросло. Рік тому  ми проводили ярмарок у колонній залі і було дуже круто усвідомити, що це місце проведення для нас вже затісне! Очевидно наступного року використаємо просторіше приміщення.

 

– Якщо так трапилося, що не потрапив на ярмарок вакансій, що робити?

 

Усі студенти університету мають змогу звернутися до Навчального центру практичної підготовки і працевлаштування якості освіти, що знаходиться у Північному корпусі ауд. 563. Якщо студент хоче пройти практику за своєю спеціальністю – ауд. 567. А основну інформацію та останні новини ви можете знайти на сайті: career.karazin.ua. Також ми ініціюємо проведення кар’єрних фестивалів в університеті: «Старт кар’єри» – цей захід розрахований для студентів 1-3 курсів та «Тиждень кар’єри університету – Karazin careerweek» для студентів усіх курсів. Формат кар’єрних фестивалів передбачає організацію презентацій роботодавців та програм стажування на факультетах, зустрічі із успішними випускниками, розгляд кейсів від роботодавців. За організацію цих заходів відповідають координатори від факультетів, які співпрацюють із нашим центром. Висловлюємо подяку за їхню працю.

 

– Дмитре Олександровичу, які вакансії найбільш популярні сьогодні, і чому саме?

 

«Популярність вакансій» – це доволі відносне поняття, адже все залежить від вимог та бажань студентів. Якщо студенти бажають додатковий заробіток, то у більшості випадків працюють не за спеціальністю. Перевагу віддають роботі у сфері обслуговування або у call-центрах. Роботодавці добре розуміють потреби студентів та можуть забезпечувати необхідні умови: гнучкий графік та погодинну оплату праці. У тому випадку, коли студент має на меті професійний розвиток, то, зазвичай, все розпочинається із стажування або університетської практики із подальшим працевлаштуванням. Звичайно, були і такі випадки, коли студент був незадоволений запропонованою для нього вакансією! У такому разі ми не відмовляємо і продовжуємо пошук!

 

Четвертокурсниця економічного факультету, яка навчається за спеціальністю «Звіт та Аудит» Година Руслана пішла практикуватися за своїм фахом після третього курсу помічником економіста у весільному салоні «Dominniss». Руслана: «Ця практика дала мені безцінний досвід. Зараз я працюю в іншій компанії, але саме на практиці я відчула себе здібною, і це підштовхнуло мене рухатися далі. Вдячна університету за такі заходи, як ярмарок вакансій…

 

Розмовляла Юлія БРЕЖНЄВА.