П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Рейтинги. ТОП-100 України

Авторська школа Бойка

ВІД РЕДАКЦІЇ: Приватний навчально-виховний комплекс Авторська Школа Бойка. З середнім балом 173,38 випускники здобули для рідної школи 31-е місце в списку. Порівняно з 2017 р.  піднялися в списку на 41 позицію.


Авторська школа Бойка була заснована в 1994 р. директором О. Е. МАКАГОНОМ та автором методики викладання англійської мови С. В. БОЙКО. За чверть сторіччя цей навчальний заклад здобув авторитет серед мешканців Харкова і став одним із найкращих в Україні. «Ми сильно змінили навчальну програму та додали годин за тими предметами, за якими діти складають ЗНО, − каже директор, кандидат психологічних наук О. Е. Макагон. – Збільшуємо кількість годин за два роки до іспитів. У десятому класі ми проводимо опитування щодо того, які предмети діти збираються складати. Виходячи з цього, формуємо відповідні групи та достатньо багато працюємо. З одинадцятими класами – навіть впродовж канікул».

Характерна ознака школи − сувора заборона на користування мобільними телефонами під час занять. Спроба порушення правил карається позбавленням електронного пристрою строком до кінця навчального року! Така заборона пов’язана з намаганням боротися з дитячими звичками та залежністю у всіх її проявах. Тут куріння призводить не лише до серцево-судинних захворювань, а й до відрахування зі школи. «Якщо можна казати про те, чим ми відрізняємося від інших шкіл, то це наявність правил гри, − розповідає Олександр Еммануїлович. – Як приватний заклад, ми маємо більше можливостей. Я можу відраховувати дітей. Державні школи цього робити не можуть, і в цьому їхня головна проблема. Окрім відрахування ми ще вводимо штрафні санкції у вигляді «карцеру». Якщо дитина впродовж чверті не виконує домашнє завдання більш ніж три рази, вона йде у так званий карцер та знаходиться там, доки не зробить всі завдання. По суті, це насилля над особистістю, адже я втручаюся в життя та обмежую свободу дитини. Але моя задача, як директора, придумати якомога більше «батогів», покарань. Метод «батога і пряника» – ще ніхто нічого краще не вигадав».

До речі, «пряників» у школі Бойка вистачає. Це і щорічні першоквітневі піжамні дні, і різноманітні конкурси, майстер-класи, спортивні турніри, театральні постановки, і традиційна «Ніч науки». Співробітники школи постійно влаштовують для дітей культурні, спортивні та освітні заходи, аби відволіктися від буденних занять та налаштуватися на продуктивну роботу. Словом, «пряники» − для всіх, а «батіг» − лише для тих, кому він справді потрібен. Такий простий, але дієвий секрет успіху від Авторської школи Бойка!

Даша КОСТЄВА.