Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Рейтинги. ТОП-100 України

"20 років плідної співпраці" - Н.О. Клименко, директор Харківської гімназії №47

ВІД РЕДАКЦІЇ: Харківська гімназія №47  увійшла до складу  шкіл міста, які потрапили до ТОП-100 найкращих шкіл України! На посаді директора КЛИМЕНКО Н.О. з  1990 р. А сама школа народилася у 1969.

– Ніно Олександрівно, як це бути однією з найкращих шкіл України?

– Наше кредо: «Створити ситуацію, у якій дитина просто не може не вчитися і робить це із задоволенням» (К.Роджерс). Проблема,  над якою працюють наші вчителі – це  пошук та розвиток творчого потенціалу вчителя з метою створення умов для інтелектуального творчого і духовного розвитку учня. А для  задоволення потреб учнів у гімназії працюють різноманітні гуртки, факультативи, профільні спецкурси,  зимова та літня профільні школи. Тому і  маємо за останні 26 років: 792 – переможці ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін; 135 – переможці ІV етапу Всеукраїнський учнівських олімпіад з базових дисциплін; 390 – переможці міських, Всеукраїнських інтелектуальних турнірів з фізики, хімії, біології, правознавства, інформатики та програмування, юних раціоналізаторів та винахідників, історії, журналістики; 424 – переможці ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт при МАН України; 88 – переможці ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт при МАН України.

Щоб досягти успіху слід дотримуватися певних правил:  учитель і учень – партнери, рівні у процесі навчання;  позитивні емоції – запорука якісного навчання; створення ситуації успіху; якщо не буде вогника у вас, вам ніколи не запалити його  в інших» (В.Сухомлинський). Ми не поділяємо освітній процес  на окремі етапи: шкільне, вузівське… Ми розглядаємо навчання як єдину систему розвитку особистості в сучасному світі, в якому людина буде навчатися протягом всього життя. Наші учні вже у 8-9 класах отримують можливість брати консультації у викладачів ХНУ ім.В.Н.Каразіна, відвідують лекції провідних вчених. Гімназія №47 близько 20 років плідно працює з ХНУ ім.В.Н.Каразіна. Ця сумісна співпраця сприяє позитивній мотивації учнів у навчанні, профорієнтації та в майбутньому самовизначенні.

У нашій гімназії  зібрано чудових педагогів, де поруч із досвідченими, які володіють педагогічною мудрістю та психологічною витонченістю (Войлокова Т.І., Шитикова Л.О., Самойлов А.М., Садовниченко Ю.О., Ткаленко О.В., Зеніна В.Ю.) працюють закохані і віддані своїй справі молоді вчителі. У нашому колективі трудяться 19 вчителів-методистів, вчителів вищої категорії – 30, «Відмінник освіти» – 16, Заслужених вчителів України – 4… Серед нас і вчителька – єдиний Герой України-вчитель.  Кожен вчитель – своєрідна особистість. Щорічно члени педагогічного колективу посідають призові місця у конкурсах професійної майстерності: «Вчитель року», педагогічній  виставці «Освіта Харківщини», Всеукраїнських, міжнародних онлайн-семінарах, участі у ІV Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти -2013» у номінації  «Управління і науково-методичний супровід інноваційного розвитку сучасних закладів освіти» (Золота медаль), участь в IX Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2018» у номінації «Упровадження інновацій у педагогічний процес для підвищення якості знань випускників» (тема роботи «Моніторинг як основа управління інноваційним закладом освіти», Золота медаль). Зусилля педагогів спрямовані на реалізацію проблеми «Від творчого вчителя до конкурентноздатного випускника через впровадження інноваційних методів навчання і виховання». Щороку  близько 40 % випускників вступають до ХНУ ім.В.Н.Каразіна. В цьому році визначилися і обрали для подальшого навчання ХНУ ім.В.Н.Каразіна:

МАРТИМ’ЯНОВ Ден, учень 11-А класу профіль природничий.

З 7-класу поглиблено вивчає хімію. Призер ІV етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії ІІІ місце, інтернет-олімпіади   (ІІ місце) м. Одеса. (2016-2019 рр). Капітан команди «Юних хіміків», яка посіла ІІ місце на Всеукраїнському турнірі юних хіміків  м. Рівне. Мріє стати вченим хіміком органіком-синтетиком.

ПРОЦЕНКО Ірина, учениця 11-А класу, профіль природничий.

З 7-класу поглиблено вивчає біологію. Призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з біології та екології (2016-2019 р). Входить до складу команди  «Юних біологів», яка посіла ІІ місце на Всеукраїнському турнірі юних біологів. Мріє стати вченим генетиком, займається науково-дослідницькою діяльністю.

СУПРУН  Катерина,  учениця 11-А класу, профіль природничий.

З 8-класу поглиблено вивчає біологію.  Призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з біології член команди «Юних біологів», пише науково-дослідницьку роботу, мріє займатися фундаментальною медициною.

Юлія БРЕЖНЄВА.