Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Рейтинг. ТОП-500

Перший університет України

19 червня 2019 р. опубліковано щорічний звіт міжнародного рейтингу QS World University Rankings–2020, за яким Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна посідає ПЕРШЕ МІСЦЕ серед українських закладів вищої освіти та входить до топ-500 кращих університетів світу.  Каразінський уже вшосте увійшов до 500 найкращих університетів світу, посівши 491 місце – найвищу позицію у рейтингу в порівнянні з іншими українськими університетами. Стратегічною метою розвитку університету як дослідницького закладу є максимальне наближення до основних показників провідних університетів і створення передумов для входження до 500 кращих університетів у визнаних 11 університетських рейтингах світу. Серед них – рейтинги QS, Times Higher Education та Шанхайський складають трійку найвпливовіших і найавторитетніших рейтингових досліджень університетів. Каразінський – ЄДИНИЙ український університет, представлений у всіх цих рейтингах. В  рейтингах оцінюються такі напрями діяльності закладів вищої освіти, як наукова діяльність, підготовка наукових кадрів, міжнародна активність, інноваційна діяльність, освітня діяльність, фінансування навчального процесу та наукових досліджень.

ЩОБ ВИ ЗНАЛИ. QS World University Rankings – це глобальне дослідження та рейтинг кращих закладів вищої освіти світового значення за показниками їхніх досягнень у галузі освіти й науки. Рейтинг розраховано за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS). Входження Каразінського університету до світового рейтингу QS стало одним із логічних результатів виконання стратегічної програми розвитку й фактом визнання його університетом світового класу.