Вівторок, квітня 16, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Мить. Травень-2019

Кікбоксинг

У Харкові завершився чемпіонат України з кікбоксингу WPKA серед студентів. Каразінці вибороли на цих змаганнях сім медалей: одну золоту, чотири срібні та дві бронзові нагороди. Чемпіоном України серед студентів став Назар Дзюбенок (факультет комп’ютерних наук),  срібними призерами стали Альона Давиденко та Руслан Зайченко (юридичний факультет), Владислав Бугаков (економічний факультет) та Максим Мамула (філософський).

Міжнародного рівня

Церемонія нагородження учасників 11-го Міжнародного студентського турніру фізиків у Лозанні, у Швейцарській політехнічній школі, де Каразінська команда (Харківський національний класичний  університет) стала восьмою із 19 учасників із 16 країн, була дуже хвилюючою. Адже саме у  Лозанні завершилося одне із найпрестижніших у світі  вузівських змагань із фізики –  «International Physicists ішиTournament-2019». Каразінці вибороли  третє місце. Керівники  нашої  збірної – доц. З. І. Майзеліс та чемпіонка цього ж  турніру 2017 р., четвертокурсниця Орина Іваштенко. «Золото» – у команди  Франції  «École Polytechnique». Її капітан Кирило Геращенко – випускник Харківського університету  імені В. Н. Каразіна, який раніше  двічі!!! вигравав цей  же турнір у складі Каразінської збірної. Які молодці!

 

«Все починається з любові!» –  Орина ІВАШТЕНКО, чемпіонка міжнародного  турніру 2017 року.

Орина ІВАШТЕНКО, чемпіонка, четвертокурсниця фізтеху:

– Закінчення турніру – це не просто фото на сцені з дипломом, це  не лише фізбої… Колишніх турнірщиків не буває! Ця любов заповнюватиме  моє життя сенсом ще довго-довго… Цей  внесок  не можна переоцінити. Як  не можливо висловити словами мою безкінечну подяку  всім, хто був  з  нами на цьому шляху…У нашої прекрасної команди є  два стержні: Захар Олександрович МАЙЗЕЛІС та  Ігор Олександрович ГІРКА. Вони ведуть нас до вершин і  надихають  на нові кроки. Це дуже важливо, як продемонстрував Кирило, якщо команду веде талановита особистість, то колектив  обов’язково досягне успіху! Вперед традиції  і принципи! Ми можемо показати світу, що значить СПРАВЖНІЙ рівень!

 

Стипендія Президента

Марина ЛИТОВЧЕНКО, вихованка соціологічного факультету, співробітник кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій, видатна українська тенісистка, бронзова призерка літніх Паралімпійських ігор-2016, відповідно до Указу Президента України «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів» отримуватиме Президентську стипендію: днями університет отримав таку радісну звістку про призначення стипендії Президента України. Наші вітання, Маринко!

 

Яким буде сквер

Ось так виглядатиме один із найбільших  в Україні «сухих» фонтанів. Його діаметр – 36 метрів (подібній водограй працює у парку  Горького – діаметром 10 м.). І це диво тішитиме око, в першу чергу, Каразінський  університет і його мешканців  у сквері між двома корпусами альма-матер. Харків – краще місто на Землі!


Із міського сайту