Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

№ 11 (4106) 26 травня 2019

Новий термін і плани…

23 квітня відбулося переобрання проф. Т. Є. КАГАНОВСЬКОЇ на посаду декана юридичного факультету. Були зазначені плани на майбутнє у розвитку факультету: упровадження дистанційної форми навчання;  включення видання «Вісник ХНУ імені В. Н. Каразіна. Серія: Право» до переліку видань, що індексуються у міжнародних наукометричних базах Scopus та Web of Science; викладання англійською мовою; розвиток міжнародних зв’язків, отримання грантів та ін. Факультету є, чим пишатися і над чим працювати.

Указ Президента України №188/ 2019

Про відзначення державними нагородами України

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм  постановляю:

Нагородити орденом княгині Ольги ІІІ ступеня

КАГАНОВСЬКУ Тетяну Євгеніївну – декана факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

 

Факультет – моя  родина

Шановні колеги! Сьогодні ми з Вами є одночасно і учасниками, і винуватцями  славетної події – Дня відродження юридичного факультету Каразінського університету. Хоча ця дата відсутня у календарі, проте кожен із нас назве її безпомилково. Завдяки цьому дню ми стали однією сім'єю, і упродовж багатьох років  разом ідемо до перемог,  долаємо перешкоди.

Я – по-справжньому багатодітна мама, оскільки юридичний факультет з'явився у моєму житті практично разом із народженням першої доньки, а дорослішав і розвивався одночасно із народженням двох синів. Тому й відчуваю за нього не меншу відповідальність, ніж за виховання своїх дітей. За ці роки ми встигли багато чого: впевнено крокували від молодшого спеціаліста до магістра права, від кафедри правознавства на філософському факультеті до п'яти власних кафедр на юридичному, від перших випускників – до перших кандидатів наук із наших випускників, від аудиторного фонду, що складався із кількох аудиторій, до цілого «крила» кабінетів, від однієї спеціальності до двох, від 25 осіб ліцензованого набору до трьох потоків студентів, два з яких українські і один – іноземний, від звичайних класів, до мультимедійних аудиторій, від одного десятка викладачів до понад 70, з яких третина має дипломи докторів і майже дві третини – кандидатів наук, від несміливих і розгублених вступників, до відомих правників… Цей список безкінечний, адже кожен рік – це нова сторінка у житті, сповнена нових здобутків. І я з гордістю стверджую, що наше добре ім'я, репутація і авторитет – це спільна багаторічна колективна праця і бажання, спільна мета і колективне усвідомлення відповідальності за нашу справу. Я пам'ятаю внесок кожного і не втомлюся дякувати кожному з Вас, дорогі колеги та шановні студенти! Ми – одне ціле і наша цінність у єдності, скоординованості дій, взаєморозумінні і взаємоповазі!

Вітаю всіх нас із 15-літтям з нагоди Дня відродження Юридичного факультету! Хай факультет квітне і міцніє завдяки нашим здобуткам на довгі і щасливі роки!

Проф. Т. КАГАНОВСЬКА, Заслужений юрист України, декан юридичного факультету.