Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Слідами наших виступів

Наші колеги поруч

ВІД РЕДАКЦІЇ:  Ювілейна рубрика «Університет від «А» до «Я» продовжує викликати багато відгуків. Сьогодні за звертаннями-пропозиціями до редакції газети лідирує АГЧ – адміністративно-господарча частина. І ми зовсім не дивуємося. Це лише здається, що господарники на другому плані діяльності вузу. А уявіть собі, коли б зранку прибиральниці залишили сміття, слюсарі не ввімкнули вчасно тепло, на вході чергові не відчинили двері, ремонтники не полагодили нам аудиторії та службові приміщення? Ці трудівники поруч з нами щодня, а ми і не здогадуємося, які це дивовижні люди! Володимир Григорович РЕВА ще зі студентських років має звання майстра спорту, закінчив в Каразінському економічний факультет за спеціальністю «промислове будівництво», – і тут залишився працювати інженером. Сьогодні очолює ремонтно-будівельну службу університету.

«Я працюю поруч із Володимиром Григоровичем понад чотири десятки років. Талановитий, демократичний керівник, колектив під його керівництвом ефективно взаємодіє, підтримує один одного, виконує все якісно і вчасно», – розповідає Раїса Каюмівна МЯСОУТОВА, інженер І категорії.

Володимир Григорович родом із Люботина на Харківщині. Батько Григорій Матвійович – випускник механіко-математичного факультету Харківського університету, викладав математику в люботинській школі. Коли Володимиру було шість років, родина переїхала до Золочева Львівської області. Там юнак закінчив школу й захопився велоспортом. Школярем брав першість у Львові та в Україні, виборював призові місця на Всесоюзних змаганнях. У старших класах Володимир отримав звання кандидата в майстри спорту.

Після школи Володимир вступив до Харківського будівельного технікуму за спеціальністю «промислове державне будівництво», не пориваючи із велоспортом. Потім працював на заводі ім. В. А. Малишева, брав участь у спорудженні дитячого садочку в селищі Артема. Володимир Григорович: «Навчався на вечірньому відділенні через постійні тренування. З цієї причини  мій графік індивідуальної роботи затверджував сам ректор  проф. В.Ф. Лаврушин. Моїми однокурсниками були Ігор Целовальников, олімпійський чемпіон, 5-разовий чемпіон світу в гонці в тандемах, Ірина Кириченко, дворазова чемпіонка світу в індивідуальному велосипедному спринті».

Майстер спорту, Володимир Григорович,  виконавши нормативи, опинився у першій трійці чемпіонату СРСР з велоспорту: «Нас оцінювали в роздільному старті, командній та індивідуальній гонках. В роздільному старті необхідно було проїхати 25 км за 1 год 14 хв: відрізок довжиною 12,5 км проїжджали спочатку в один бік, а потім – назад. У двох інших видах змагань були довші відстані: до 50-100 км».

За що відповідає начальник ремонтно-будівельної служби? Він організовує та приймає ремонтно-будівельні роботи, контролює витрати будівельних матеріалів, відповідає за документацію з обліку виконаних робіт, робочого часу, виконавчої технічної документації, здійснює виховну роботу, інструктажі, а також знаходить ресурси для збільшення ефективності підрозділу. Він несе відповідальність за можливе неналежне виконання посадових обов’язків, за спричинення університету збитків та за порушення правил внутрішнього розпорядку.

«Жодна ремонтна робота не проходить без поради Володимира Григоровича. У нас дружна команда,  всі звертаємось один до одного лише за ім’ям. Наш начальник – авторитет і лідер, бо він – справжній професіонал», – розповідає  Людмила Олексіївна КУЛІШ, провідний інженер.

Наразі в ремонтно-будівельній службі працює 31 співробітник робочого персоналу (маляри-штукатури, столяри, муляри, плиточники та інші) та семеро – інженерно-технічного персоналу. Цієї весни планується провести відновлювальні й реставраційні роботи в таборі «Фігуровка», а також на базах навчальної практики в с. Гайдари та с. Мартове. Кожного року університетські бази відпочинку та практики удосконалюються і приваблюють все більше студентів.

Надія РУБІНІНА.