Вівторок, квітня 16, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

А Ви звернули увагу?

 

14 лютого,

На День святого Валентина, через 10 років реконструкції, у Харкові відкрили філармонію за 500 млн грн. Перших гостей нової зали музиканти порадували увертюрою до опери «Тарас Бульба»  Миколи Лисенка,  яку у  цих же стінах у свій час вперше презентували. Відреставрований Великий зал Харківської філармонії – пам»ятник середини XIX ст., зал, де звучали голоса Нежданової і Шаляпіна! Сьогодні Харківська філармонія - це один із кращих і найсучасніших філармонічних комплексів в Україні. До нього входять три функціональних зали: велика - на 777 місць, камерна та органна. Комплекс може приймати одночасно близько  1500 глядачів.  Відвідайте визначне місце рідного міста! Не забули? Тут працює Почесний професор, доктор  Honoris causa Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна Юрій ЯНКО. НЕ ПРОПУСТІТЬ  вже готове інтерв’ю із МАЕСТРО, яке він дав нашому спеціальному кореспонденту Юлії БРЕЖНЄВІЙ.


Юрій ЯНКО, директор і головний диригент Харківської обласної філармонії,  HONORIS CAUSA Каразінського університету: «Враження у мене навіть сильніші, ніж були в органному залі. Коли диригуєш – не віриться, що ти працюєш вдома. Ми граємо не просто в гарному, з акустичної точки зору, залі, ми у справжній величі! Ми знову в залі, де були наші предки,були великі генії сучасності і минулих століть. Акустика – фантастична. Я за неї хвилювався найбільше. Звучить усе: вся геометрія залу сприяє звуку. Тут справжній паркет дубовий., деревяні крісла – все зроблено для того, що усе звучало І головне  акустичне досягнення – це «мушля». Ми єдині в цьому роді в Україні. Наші будівельники – молодці! Вийшло все – пречудово.»