Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Наш 4100-ий

Генетичний код пам’яті

Шановні читачі! Ви звернули увагу, що минулого разу Ви тримали  в руках 4100-ий номер «Харківського університету»? 4100 номерів газети форматом А3, виходом двічі на місяць і тиражем у 2000 екземплярів. Ми виходили з різною частотою, змінювалися наша назва і наклад, сотні поколінь студентів і викладачів пройшли школу громадянського мужніння на шпальтах «найкращої в світі» газети. Від 1 січня 1817 р. і по сьогоднішнє ХХ1 ст. Два роки тому наше видання відзначило своє 200-річчя .

«Харківський університет» - не бездушний шматок паперу, це жива річ із своїм характером, із своїм днем народження, із своїм характерним неповторним «університетським» обличчям. Це 2,5 друкованих аркуші  двічі на місяць, що без перебоїв надходять  до друкарні. А потім – в університетські стіни. Не просто звичайна інформація - це голос нашого університетського загалу, нашої університетської спільноти. Особливість нашої газети в тому, що вона стала  необхідною формою університетської пам»яті, літописом найважливіших університетських подій. Все, чим жив і живе сьогодні Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, наукові досягнення, всі найяскравіші сторінки студентського життя і багато-багато іншого відображається на шпальтах «Харківського університету».  Газета сильна своїми міцними людськими стосунками, які єднають у творчу співдружність її численних кореспондентів – студентів, професорів, аспірантів, викладачів. Дуже багато людей зберігали, підтримували, і сьогодні вдосконалюють нашу «багатотиражку». Ми згадуємо їх із вдячністю і низько вклоняємося пам»яті тих, кого вже немає з нами. Ми, сьогоднішні, намагаємося бути їх гідними і в своїх газетних справах, і в своїй любові до рідної газети. Йдучи назустріч 215-ій  річниці нашої альма матер, ми запропонували вам декілька рубрик. Особливі відгуки отримала  рубрика «Університет від «А» до «Я». До нас приходять, телефонують , пропонують, критикують! А ми раді і вдячні – значить серед численних носіїв інформації обирають нас: ЧИТАЮТЬ, ми ЦІКАВІ і НЕБАЙДУЖІ для університетської корпорації.  Дякуємо всім.

Сьогодні газету роблять студенти . Дякуємо за опіку Громадську раду. Ніхто не може сказати, що нам легко. Але ми сильні Вашою, шановні друзі, увагою і зацікавленістю. Ми знаємо, що немає меж досконалості. І ми працюємо над кожним рядком і порадою. І ми обіцяємо Вам ставати цікавішими і мудрішими.

 

О.НЕРУХ, головред «Харківського університету»