Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Королева Харкова-2019

 

Постійна робота над собою!

ВІД РЕДАКЦІЇ: З червоною доріжкою, масштабним шоу та грандіозною концертною програмою. Саме так у місті обирали "Королеву Харкова-2019". За результатами конкурсу другою віце-королевою стала Анастасія ПАСЬКО, студентка третього курсу історичного факультету Каразінського.


Насте, скільки у твоєму житті було конкурсів краси?

– Три. Перший – у школі. Вирішальним був конкурс краси 2018 року.  Спочатку я взяла участь у конкурсі "Красуня університету 2018", де здобула титул першої віце-міс Каразінського. Одним із призів став сертифікат-запрошення до участі у міському конкурсі «Королева Харкова-2019».

Складно бути учасницею такого грандіозного дійства?

– Складно і надзвичайно цікаво. Це вимагає  багато часу та докладання великих зусиль.  Поряд були мама, тато і мої друзі, що вірили в мене. Для мене це було найголовнішим.

Як готувалася до конкурсу?

–  Лекції зі стилістом, візажистом, фотографом. Знаковим стало знайомство із дієтологом конкурсу Тетяною Ярославською, жінкою, що надихає та є прикладом для мене. У період золотої осені оргкомітет конкурсу  долучав нас до ранкового бігу в парку Горького. Зі мною завжди був рюкзак, у якому конспекти, ноутбук, спортивна форма та їжа на весь день, і так впродовж двох місяців.  Двічі на тиждень  спортзал, а з часом до графіку ще й додалися репетиції з дефіле.

Чи не виникли проблеми з навчанням? Як склала сесію?


– Результатом сесії я більш, ніж задоволена:  у цьому семестрі всі екзамени склала на «відмінно». Зараз у планах взяти участь у Каразінських читаннях.  Ще рік тому, якби мені хтось сказав, що я буду брати участь у конкурсах краси, я б не повірила. А зараз я розумію, що подібні конкурси – це щось глибше,  ніж просто красиві картинки, це  постійна робота над собою! Зараз головною метою є написання курсової роботи. Мій науковий керівник доц. В.Ю. Іващенко  жартома  зазначила, що нам необхідно плідно попрацювати над дослідницькою роботою, адже, коли я піду та вищий рівень конкурсу краси, з цим буде ще складніше.

А які захоплення має віце-королева Харкова?

– До університету займалася боксом. Зараз захоплююся автівками, надзвичайно люблю готувати. Серед фірмових страв – «Наполеон», борщ та консервовані огірки. У вільний час беру участь у фотосесіях, інколи у міських показах.

Ким себе бачиш у майбутньому?

– Щасливою людиною, і це надихає творити щодня! Розпочинаю свій шлях у побудові власної справи, яка вже приносить фінансову винагороду. Я займаюся екопродукцією.  Значну частину часу я приділяю вивченню теми правильного харчування.

А сьогодні ти щаслива людина?

– Людина власноруч робить себе щасливою. Я маю здорових батьків, улюблену справу. У мене вірять! Університет подарував мені друзів, які завжди поруч. Варто згадати,  як я зайшла на факультет, і з першого кроку мене засипали привітаннями студенти, викладачі, адміністрація… Так, я щаслива!

Карина ТАРАСЕВИЧ.