Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Слідами наших виступів

 

Як погарнішав університет!

ВІД РЕДАКЦІЇ. Не дивуйтеся! Наша ювілейна рубрика «Університет від «А» до «Я» викликала широке зацікавлення читачів: приходять, радять, називають обєкти для розповіді. Так літера «Б» викликала бурю:  де ж «Ботсад», «Бібліотека». Не хвилюйтеся – у портфелі редакції вже готові дані публікації і незабаром побачать світ. Літера «А» викликала прохання – розкажіть більше про тих, хто забезпечує благоустрій в університеті. ОТОЖ,  Микола Павлович УСТИМЕНКО, технік І категорії, працює в університеті з 2000 р.


– До університету я потратив завдяки знайомству із професором кафедри генетики і цитології Валерієм Гаєвичем Шахбазовим. Валерій Гаєвич запропонував поспілкуватися з тодішнім проректором з адміністративно-господарчої роботи Анатолієм Миколайовичем Удодом. Мене відразу запросили на посаду начальника госпчастини, але я відмовився, бо там працювала людина. Ще через два дні мені запропонували посаду техніка І категорії. І досі тут працюю. Найбільше, що  запам’яталося за час роботи в університеті – це те, як змінювалася територія. Ми прибрали внутрішній двір, зробили газони, посадили декоративні дерева (туї, самшит), кожного року сіємо квіти. Особливо хочеться відзначити те, що оновили меблі, парти, столи, зробили ремонти в аудиторіях. Озирніться навколо та переконайтеся, наскільки змінився університет. У мої обов’язки входить нагляд за інженерними спорудами. Оскільки кадри часто змінюються, то мене також призначили відповідальним за територію навколо будівлі Головного корпусу.

За свою трудову діяльність – це третє місце роботи. Починав зі столяра на  заводі «Комунар», Дергачі. Потім був директором оптово-роздрібної бази. Нагороджений Орденом Дружби народів. Загальний трудовий стаж складає 64 роки.

Кожного дня, без перебільшень, іду до університету, як на свято. Мені подобається створювати порядок, затишок, люблю наш колектив, керівництво підрозділу та університету. Ось і Новий рік також відсвяткував з колегами. Наш  колектив складається з п’яти комендантів, завгоспа, мене, заступника начальника господарської служби Олександра Миколайовича Орлова та начальника господарчої служби Олександра Володимировича Стріляного. Бажаю, щоб 2019 рік став плідним і вдалим для всіх нас.

 

Карина МОСЬПАН.