Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Інтерв’ю в номер

Каразінський студклуб

ВІД РЕДАКЦІЇ. До Дня студента, у листопаді, університет зробив щедрий подарунок  своїм студентам – перший в Україні студентський простір нового формату Karazin Student Hall (KSH). Про перші підсумки роботи клубу та плани на  завтра розповідає Сергій Сергійович МАХНОВСЬКИЙ, директор Навчального центру соціально-виховної та позаосвітньої діяльності, координатор діяльності KSH:

– Клуб працює шість днів на тиждень з 11:00 до 21:00. Адміністрування і керування здійснюють наші студентські лідери – представники профкому і студради, які працюють на рецепції та у зоні кави-брейк. Відмітку у сто відвідувачів за один день ми перевищили вже на початку грудня. Комфортно і одночасно перебувати у приміщенні можуть 80-100 відвідувачів, а на одному із заходів вмістили і 120 – дістали усі стільці. Особливо багато студентів приходять увечері, після 17-ої, але з 11-ої також є люди, бо деякі факультети працюють у другу зміну, і студенти  мешкають у гуртожитках поруч.


З моменту відкриття у клубі відбулася низка університетських заходів. Пройшли тренінги факультети МЕВ та ТБ, турнір  гри «Мафія»,  дуже популярної серед студентської молоді, урочисте засідання Студентської ради, відбувся пленум Студентського профкому. У стінах клубу пройшов обласний захід під патронатом ХОДА – урочиста зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ю.О. Світличної з учнями-переможцями інтелектуальних змагань 2017-2018 навчального року. Можна завітати до клубу і просто для відпочинку чи занять самоосвітою. Студенти грають у настільні ігри, більярд, переглядають на плазмах відеоконтект, а чимало людей приходять зі своїми девайсами та навчаються. А на вихідних проводимо кінопокази. Кава, чай, печиво і молоко, ми намагаємося, щоби були безкоштовні для студентів – придбані за підтримки профспілкової організації. Щиро вдячні, що заступник губернатора А. В. Бабічев на відкритті подарував нам 20 кілограмів кави, то ж нею точно запаслися.


У майбутньому хочемо для кожного факультету виділяти окремий час за графіком, щоб студенти могли використовувати простір у певних цілях, або ж навіть проводити тут кураторські години. У планах роботи на друге півріччя ймовірно з’явиться і час для школярів, бо вже отримуємо чимало заявок на проведення заходів у наших стінах. Та це може стати чудовою можливістю не тільки презентували клуб, а й розповісти про наш університет. Плануємо тут святкувати дні факультетів, навесні провести музично-вокальний вечір, а також заходи планує рада іноземних студентів, студентське наукове товариство.  Під нашою увагою і теплий період літніх канікул. Є плани працювати над чудовим  літнім майданчиком,  який маємо.


Ми дуже задоволені першими результатами, оскільки побачили, наскільки це цікавий та затребуваний проект і простір для наших студентів-каразінців! Надії справдилися, розмірковуємо, яких цікавинок треба додати. До того ж  університет подарував нам ще одну плазмову панель, а обласний комітет профспілки виділив кошти на придбання ігрової консолі «Sony PlayStation 4»!».


Т. ЄРОХІНА.