Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Святкова мить

Засідання Асамблеї вчених рад

 

З нагоди 214-ої річниці від дня відкриття Харківського Імператорського університету відбулося за багаторічною традицією урочисто. З актовою лекцією  «Каразінський університет: традиції благодійності» виступив ректор академік В.С.Бакіров, який навів численні приклади благодійності, завдяки яким університет у всі часи підтримували харківці, щоб УНІВЕРСИТЕТ ЖИВ і процвітав, розвивався та зростав. Маємо надію в наступних номерах опублікувати доповідь Віля Савбановича. На засіданні Наглядової ради, яке відбулося перед Аасамблеєю, було заслухано виступ  ректора проф. В. С. Бакірова «Результати роботи Університету в 2018 р. та основні завдання на 2019 р.» і «Про Стратегію розвитку Університету на 2019-2025 рр». Наглядова рада відзначила, що Каразінський зберігає провідні позиції серед закладів вищої освіти України і затвердила:  схвалити Стратегію розвитку Каразінського університету на 2019-2025 рр.

Як відзначали численні гості, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна і сьогодні у нелегкі для держави часи потужно розвивається, першим в Україні відкрив входження українських університетів до рейтингів світу ТОП-500. Це було справжнє університетське свято, і актова зала головного корпусу була переповнена, як ніколи… Відбулася інавгурація  Почесних докторів Honoris Causa Харківського університету – президента промислово-фінансової групи DCН, члена Наглядової ради Каразінського університету ЯРОСЛАВСЬКОГО Олександра Владиленовича та директора Харківської обласної філармонії, Заслуженого діяча мистецтв України ЯНКА Юрія Володимировича. Натомість О. В.  Ярославський подарував університету підписку на базу повних текстових даних видання Оксфордського університету, що містить 330 сучасних наукових журналів різних галузей. Студенти та працівники матимуть доступ до ресурсу, використовуючи корпоративну електронну адресу. Каразінський –  єдиний університет в Україні, що має таку передплату. Ю. В. Янко подарував університету місце в ложі нового залу Харківської обласної філармонії на будь-яку виставу.   Нагороджено преміями імені В.Н.Каразіна переможців рейтингів і досягнень викладачів і студентів. Присвоєно звання Почесного професора університету декану фізичного факультету професору ВОВКУ Руслану Володимировичу та декану філософського факультету професору КАРПЕНКУ Івану Васильовичу!  Vivat Каразінський!  Не пропустіть у наступних номерах інтерв’ю із ювілярами. Сьогодні – перше: із Почесним професором Каразінського, деканом філософського факультету проф. І. В. КАРПЕНКОМ.

 

О. ДЕУС.