Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Переможна мить

Увійшов до 500

 

 

найкращих університетів світу, що запроваджують освіту в галузі сталого розвитку, наш   Каразінський університет. Минулого 2018 р. ми ми вперше взяли участь у міжнародному екологічному рейтингу університетів UI GreenMetric World University Rankings. І –  досягнення! Цього року в дослідженні взяли участь університети з  81 країни світу, серед яких Каразінський університет посів 495 місце. Рейтинг GreenMetric вимірює реалізацію університетами ідей сталого розвитку, створення «екологічно чистої» інфраструктури та  аналізує запровадження компонентів екологічної освіти в  навчальному процесі. Оцінювання університетів відбувається за  шістьма групами параметрів: освіта в  галузі сталого розвитку, зручність інфраструктури, транспортна політика, програми з перероблення відходів, використання енергоефективних технологій та  збереження водних ресурсів. Особлива увага приділяється масштабам впровадження університетами політики раціонального споживання енергії та ресурсів, поводженню з  викидами та  відходами, підвищенню енергоефективності та іншим інфраструктурним аспектам діяльності закладів вищої освіти.

Кафедра

соціально-економічної географії і регіонознавства провела міжнародну науково-практичну конференцію «Регіон-2018: стратегія оптимального розвитку». Понад 100 учасників, у тому числі 18 – із зарубіжних країн  подали заявки і тези доповідей для участі в конференції. Серед українських учасників – представники близько 30-ти ВНЗ. В конференції взяли участь 27 докторів наук, 57 кандидатів наук, 2 наукових співробітників, 22 аспірантів і здобувачів,7 старших викладачів і асистентів, 20 студентів, а також керівники, інженери, фахівці. Проблеми соціально-економічного розвитку регіонів, природно-ресурсного потенціалу та регіональної екологічної політики, демографічних, міграційних та соціальних проблем, проблем розселення населення, освіти для оптимального розвитку регіону стояли на порядку денному. Жваву дискусію викликали практично усі доповіді. Дякуємо науковцям геолого-географічного за таку необхідну роботу.