Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Випередив своє покоління

Цього року на медичний факультет вступив 14-річний студент Юліан ШВЕЦЬ, обігнавши свою сестру на рік, яка також закінчили цей факультет і зараз працює в галузі кардіології.
Щодо нашого першокурсника, то він прагне присвятити своє життя хірургії. Юліан любить навчатися і схоплює інформацію на льоту, читати навчився вже в два роки, а в школу пішов в чотири. Різниця між однокласниками, а зараз одногрупниками його ніколи не лякала, він завжди находив спільну мову, а за його словами різниці у віці взагалі не відчуває. Школу закінчив із золотою медаллю, брав участь у багатьох конкурсах з різноманітних предметів і займав призові місця, в основному легко йому давалася хімія. Прохідний бал у Юліана склав 776,4 – найкращий результат на факультеті. З дитинства полюбляє настільний теніс та музику, бо грає на піаніно та гітарі, тато його до речі викладає музику. Над майбутнім Юліан ще особливо не замислювався, але часу ще достатньо для того, щоб цілковито зорієнтуватися та намітити найближчі цілі на майбутнє.


В. ДЕНИСЕНКО.