П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Мить-2018

Виховання підприємців-економістів

ВІД РЕДАКЦІЇ. 6 грудня 2018 р. відбулося урочисте відкриття підприємницького клубу економічного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна під егідою проекту YEP.
YEP – це міжнародна мережа академічних бізнес-інкубаторів.
Цей проект розвивається в Україні при підтримці МОН України та Міністерства закордонних справ Естонії.
Місія YEP:
Розбудувати потужну екосистему для розвитку молодіжного підприємництва в Україні.
Сформувати Партнерство держави, науки, бізнесу, венчурних фондів, освіти та експертного середовища.
Впровадити навчання підприємництву у всіх університетах України.
Захід привернув увагу викладачів та студентів факультету та Університету,  а також широкого загалу.


На презентації клубу були присутні ініціатори та представники сторін його створення − декан економічного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна Олександр Іванович Давидов, заступник декана з наукової та інноваційної діяльності Володимир Федорович Пуртов та Владислава Подкуйко, Project Coordinator команди YEP.
З вітальним словом виступив Владислав Сергійович Бежко, заступник начальника управління іміджевих проектів та інноваційного розвитку Департаменту сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, який побажав всім студентам економічного факультету бути активними, залучатися до підприємництва та розвивати у майбутньому економіку Харківського регіону зокрема та України в цілому.


Марина Кудінова, кандидат економічних наук, доцент

Від щирого серця

Вітаємо головного бухгалтера студентської профспілки Марину Вікторівну СОРОКІНУ із високою нагородою: відзнакою Федерації профспілок України нагрудним знаком ФПУ «Профспілкова звитяга». Нехай повороти долі завжди відкривають лише нові обрії майбутніх перспектив!

 

Конференція іноземних студентів

У грудні  провела  посвячення у студенти Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна понад тисячу іноземних громадян із понад 50 країн. Таке посвячення відбулося у нас вперше. Виконання  студентського гiмну “Gaudeamus”,  проведення  церемонії посвяти, де іноземні громадяни – першокурсники-2018,  дали клятву бути гідними студентами Каразінського  і з гордістю носити звання студента-каразінця.

Як відомо, в  Каразінському університеті навчаються понад 4 000 студентів із  50 країн світу. Вони довіряють Україні, Харкову і уславленому  університету.  Ректор академік В.С.Бакіров  побажав  першокурсникам незабутнього студентства. Було презентовано методичнi рекомендації для iноземних студентiв, де детально розписано права, обов’язки, можливостi студентiв, особливостi навчального процесу, подання документів на отримання тимчасового дозволу, поселення та проживання в гуртожитку, окремий роздiл присвячений найбiльш розповсюдженим питанням, що хвилюють іноземних студентів. Обрано таємним  голосуванням  нового  голову ради іноземних студентів – студента медичного факультету МАДАМІНА АСРОРОВА.