Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Інтерв’ю в новорічний номер

 

А яким у ТЕБЕ був рік?

Максим ЛУК’ЯНОВ, третьокурсник історичного факультету:

– Цього року я зрозумів, що хочу змінити спеціальність. Наступного року планую  гідно написати диплом, знайти гарну роботу, знову вступити до університету,  тепер вже на факультет географії на заочне відділення, та поїхати жити до Індії.

Майя СОЛЯНИК, третьокурсниця філологічного:

– 2018 рік такий,  що я втілила в реальність всі цілі, які собі ставила: знайшла нову роботу за фахом, прочитала понад 100 книг, схудла на 6 кілограмів, пройшла курс навчання від улюбленого викладача, навчилася готувати, стала проводити більше часу з друзями і стала набагато ближчою з батьками. В 2019 р. мрію з'їздити відпочити з рідними, зустріти кохання свого життя, навчитися шити, робити капелюхи, грати на скрипці та пройти курс стиліста.

С. М.  КОРІНЬ, доцент кафедри  німецької та французької мов:

– Більша частина мого життя – це робота, тож цей рік був для мене надто «паперовим». На виконання всіх формальностей я витрачаю дуже багато часу і сил. Іноді руки просто опускаються. Але приємно, що в нашому університеті навчаються розумні студенти. У 2019 році мрію відвідати Голландію в період цвітіння тюльпанів і відчути себе там Людиною.

Олександр ТІМЧЕНКО, голова СНТ університету:

–  2018 рік запам'ятається як рік нових звершень і приємних знайомств. Тому  хочу провести його з думками, що все, що не робиться,  на краще. Найяскравіша подія –  поїздка до школи юного політика і посвячення першокурсників мого рідного факультету – МЕВ та ТБ.  У 2019 р. на базі Студентського наукового товариства втілюватимемо  в життя  новий проект.

Владислав ТОРСЬКИЙ, четвертокурсник соціологічного:

– 2018 рік – рік розчарування у навчанні,  людях, державі. Рік  визначив напрямок, у якому я збираюся рухатися далі. Наприклад, цьогоріч я перейшов на веганство, знайшов роботу, для якої важлива екологічність… У 2019-му  чекатиму  змін у житті нашої країни.

Юлія МЕДВЕДЕВА, другокурсниця магістратури екологічного факультету:

– Із 2018 роком  прощатимусь, сподіваюсь, вже із захищеним дипломом. А від 2019-го чекатиму повернення в рідний Каразінський вже  в якості аспірантки. Мрію встигнути реалізувати численні наукові задуми та згенерувати безліч нових.

Дарія СКУБ,  група ЛУ-41 філологічного:

– Влітку я проходила педагогічну практику при благодійній організації «Гранат». Практика показала, що я можу з легкістю знаходити спільну мову з малюками. І це дуже приємно. Попереду зимова сесія, вона вже не викликає побоювань. Але  іспит  «Сучасна українська мова» буде доволі складним. Напружено працюю.  Наступного року захищатиму бакалаврську дипломну роботу…

Олексій ДОРОШЕНКО, група КС-31 факультету комп’ютерних наук:

– У січні 2018-го  ми з одногрупниками відвідали Карпати. Вдячний студентській профспілці. Катався на лижах і сноуборді – це неймовірний драйв. Мрію  повторити подорож і в 2019-му. А ще 2018 р. виявився щедрим на стипендію: влітку я нарешті зміг її отримати після двох неуспішних сесій. Новий навчальний рік змушує  ще серйозніше поставитися до навчання: дисципліни більш вузькоспеціалізовані, особливої уваги потребують «Операційні системи». Наступного літа чекає  практика уперше в ІТ-компаніях,  прагну пройти її якомога якісніше.

О. А. ДОРОШЕНКО, лаборант кафедри генетики і цитології біологічного факультету:

– Цього року в серпні я вийшла на роботу після декретної відпустки. Деканат переїхав до іншої аудиторі: тут набагато затишніше, більше простору й вікон. Люблю спілкування зі студентами. Я бажаю всім отримати максимум користі від навчання і гідну роботу в Україні. Усім колегам зичу професійного натхнення, легкої, але корисної праці і новорічних казкових подарунків!

Ксенія ТЮТЮННИК, група  БХ-41 біологічного факультету:

– Цього року було більше лабораторних робіт, ніж раніше. Мені сподобалися роботи з ензимології: ми визначали активні ферменти. Окрім іспитів маємо також захист курсових робіт. Я обрала тему «Ферментативні і неферментативні антиоксиданти». Сподіваюся, що я обґрунтую важливість і якість моєї курсової. Це має стати підготовкою до дипломної роботи. Бажаю усім студентам успішної сесії та веселого святкування Нового року.

І. М. АРТАМОНОВА, працівник бюро перепусток:
– У холі Головного корпусу часто проходять різноманітні заходи, за якими я маю змогу спостерігати. Найбільше запам’ятала святкування дня народження студентської ради. Бій університетських курантів  нагадує відлік до Нового року. Це свято я завжди зустрічаю в родинному колі. Їду до близьких в Маріуполь. Наступного року в країні будуть вибори, хотілося, щоб обрали гідного кандидата.
Ю. Ю. КАМИШНІК, адміністратор бібліотеки:
– Новий рік в університеті ми зустрічаємо весело. Граємо в лотерею та дивимося невеличкі вистави. У бібліотечних залах робимо новорічні інсталяції з книг. 2018 мені запам’ятався поїздкою до Петриківки на Всеукраїнський день бібліотек. Тоді побували в двох музеях, їли дуже смачний куліш. Хотілося, щоб наступного року кількість таких поїздок від університету зросла.
І. В. ПОПІЙ, директор Центру документації:
– Озираючись та зазираючи… Уже кілька років поспіль за абсолютної підтримки адміністрації та колективів структурних підрозділів університету планово та поступово провадиться впорядкування документів для архівного зберігання. Ми достатньо успішно просунулися у цьому напрямку діяльності, я маю надію, що цю роботу буде продовжено. У році, що минає, здійснився задум щодо територіального об’єднання підрозділів Центру документації, які розміщені відтепер у кабінетах 2-46 і 2-48 другого поверху  головного корпусу Університету. У 2018 році визначено коло першочергових завдань, розпочато роботу з написання технічного завдання та створення технічних умов для переведення основних діловодних процедур університету у систему електронного документообігу. Дуже сподіваюся на те, що колективи підрозділів активно включатимуться у цей процес. На які результати ми очікуємо? Акцентую на трьох: прозорість, дебюрократизація, відповідальне виконання управлінських рішень.
Анна ПОЛУНІНА, першокурсниця філологічного:
– Я вступила до Каразінського університету – це одна з найважливіших подій року. Мріяла стати студенткою цього ВНЗ, оскільки його диплом визнається за кордоном, університет надає гарну базу знань з моєї спеціальності – «Прикладна лінгвістика». Разом з однокурсниками, сусідками з блоку, взяла участь у конкурсі «Alma mater–2018». Захід дуже зблизив нас. Наступного року хочу знайти підробіток за професією. Нині ми поглиблено вивчаємо англійську мову, а вже далі будемо розбиратися в мовах програмування.
Олег СТЕФАНОВИЧ, третьокурсник ФКН:
– У 2018 році активно займався науковою діяльністю. Уперше виступив з доповіддю англійською мовою на III Міжнародній конференції з інформаційно-телекомунікаційних технологій та радіоелектроніки УкрМіКо’2018/UkrMiCo’2018 в Одесі. На хакатоні «SMART KHARKIV & IOT 2018» наша команда перемогла в номінації «Найкраща ідея». Ми робили прототип пристрою, що зчитує приховані дані всередині 3D-моделей, надрукованих на 3D-принтері. Наступного року продовжуватиму виїзди в рамках проекту «Пересувна виставка цікавої університетської науки», хочу поповнити експозиційний фонд власними розробками. Новий рік проведу в колі друзів. Ми намагаємося підтримувати традицію: зустрічати це свято в будиночку на березі озера.
Анна КРЕМПОХА, першокурсниця філологічного:
– Улітку я їздила волонтерити на фестивалі: «Західфест», «Бандерштат», «Файне місто», «Woodstoсk Ukraine». У Полтаві брала участь у виконанні двох муралів: вірші Ліни Костенко та Івана Франка. Також дуже сподобався концерт «Piаnoбой», я від нього була емоційно зарядженою весь тиждень. Я дуже люблю музику, маю активну життєву позицію. Складно було обирати, в який університет вступити. Рада, що опинилася в Каразінському. Тут я почала нове життя. Збираюся автостопом дістатися до Карпат, а також підтягнути англійську та італійську. Знаю, що в Харкові проходить марафон, планую взяти в ньому участь. Нині працюю над своїм фізичним розвитком, щоби надалі стати мотиватором для інших.
Н.С.ХРУСЛОВА, начальник планово-фінансового відділу:
– Для всього   планово-фінансового відділу,  і для мене особисто, 2018 був дуже напруженим, і дуже плідним. Ми нарешті впровадили в роботі відділу комп’ютерну систему «Інформаційно-Аналітична Система Управління Фінансовими Ресурсами», яка дає можливість в автоматичному режимі формувати штатний розпис університету. Дуже вдячна всім за співпрацю, взаєморозуміння. В наступному році від щирого серця бажаю всім подальших успіхів у роботі, миру, злагоди і добра..
Розмовляли спецкори Діда Мороза та кращої в державі вузівської газети (другої за рейтингом після газети «Львівська поліграфія», маємо відповідний Диплом) К.БОНДАР, Т.ЄРОХІНА, К.ТАРАСЕВИЧ, Н.РУБІНІНА, Д. КОСТЄВА, А. КОЧИШ, самі снігуроньки, успішні студентки відділення журналістики вітають усіх із НОВИМ, 2019 РОКОМ!