П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Переможець!

Стипендіатка Верховної Ради

ВІД РЕДАКЦІЇ. Міністерство науки і освіти України  призначило 288 іменних стипендій Верховної Ради України, серед яких три стипендіати з Каразінського університету: Орина Іваштенко (4 курс, фізико-технічного факультет), Ольга Зайцева (3 курс, фізичний), Максим Широченков (4 курс, соціологічний). Іменна стипендія Верховної Ради України складає 2 300 гривень.

Орина ІВАШТЕНКО отримувала таку відзнаку успішності і минулого навчального року.
– Орино,  чим запам’ятався 2018?
– Минулий рік для мене був досить плідним та насиченим. На XVI Всеукраїнському студентському турнірі фізиків у Києві наша збірна команда фізичного та фізико-технічного факультетів «ФФФТ» посіла перше місце. Мені вдалося вибороти диплом за перше місце в особистому заліку, диплом за кращу доповідь, а також нагороду «Кращий гравець турніру». Після заходу ми продовжили займатися задачами та написали на основі наших досліджень кілька статей та тез до наукової конференції.
Цього року я стала студенткою кафедри теоретичної ядерної фізики та вищої математики імені О. І. Ахієзера. На четвертому курсі фізтеху ми вже знайомимося з сучасною фізикою, вивчаємо квантову механіку, квантову електродинаміку, фізику елементарних частинок та інші цікаві дисципліни. Після закінчення бакалаврату планую вступати до магістратури.
– На що витратила минулорічну стипендію?
–  Завдяки цьому я мала змогу мандрувати влітку та відвідала дві літні школи у Ліоні (Франція) та Трієсті (Італія). Перша була присвячена проблемам спектрометрії в астрономії, а друга – пов’язана з вивченням динамічних систем. Участь у літніх школах стала для мене першим досвідом роботи з інтернаціональними групами студентів та викладачів. Я дізналася, як працюють науковці з різних куточків світу та різних галузей науки, адже перелік учасників охоплював близько 50 країн. Ця подорож була неймовірно корисною та цікавою.
Каразінський  для мене –  справжній другий дім. Я безмежно ціную отримані тут знання, навички та досвід. Дуже вдячна викладачам фізико-технічного факультету за професіоналізм, наполегливість,  за віру в кожного з нас. Займаюся турніром вже як керівник шкільної команди. Сподіваюся, що серед учасників моєї  команди є й майбутні студенти Каразінського університету.
Карина МОСЬПАН.