Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Університетська родина

Родинна університетськість

ВІД РЕДАКЦІЇ. Заступник декана економічного факультету Дмитро Валерійович МАНГУШЕВ у 2019 році втретє зустрічатиме свій знак за східним гороскопом (пам’ятаймо, кожен рік в межах 12-ти річного циклу проходить під знаком однієї тварини).

– Багато особливих моментів відбулося в це 12-річчя. Напередодні 24-річчя, у 2006, одружився. З цього ж року я почав викладати в університеті. У 2010 р. захистив кандидатську роботу на тему: «Регулювання конкурентних стратегій в умовах турбулентних ринків». У 2012 р. народилася донька Вероніка. Вересень 2018 – моя дівчинка пішла до 1 класу. Ми будемо першопрохідцями в Новій українській школі. Подивимося, що з цього вийде. Для дружини Вікторії рік також дуже відповідальний, адже вона готувалася до захисту кандидатської дисертації. Відтепер у родині буде два науковця. Вікторія закінчила факультет фундаментальної медицини Каразінського університету в 2008 р.. Вона працює молодшим науковим співробітником Інституту дерматології та венерології НАМН України та веде амбулаторний прийом хворих. Після захисту хотіла б влаштуватися на роботу до університету в рідні стіни, щоб ділитися досвідом з новим поколінням майбутніх лікарів. Донька мріє стати лікарем та заочно навчатися на економіста. Тобто наше життя тісно переплетене з університетським. З дружиною та донечкою часто відвідуємо свята в альма-матер. За останній час найбільше запам’яталося встановлення рекорду: масове виконання духовного гімну. Університетська сім’я – не тільки ті, хто оточує на роботі, а й ті, хто вдома.
– Цьогоріч Ви разом зі своїми студентами перемогли в конкурсі на кращу студентську групу. Що ще цікавого можете пригадати?
– На початку листопада святкували 85-річчя економічного факультету. Проводили кеш-флоу, «Що? Де? Коли?» та інші економічні ігри й інтелектуальні конкурси. Традиційно готуємо Дні відкритих дверей, економічний турнір, IV етап шкільної олімпіади з економіки. Над тим, щоб стати найкращою групою, працювали декілька років. Я з 2 курсу налаштовував своїх, що будемо йти ва-банк. Минулого семестру закінчив освітню програму «Українська мова — професійне спрямування».
– Які маєте новорічні традиції?
– Зустрічаємо Новий рік у сімейному колі. Йдемо на центральну площу, де можна подивитися не тільки на найгарнішу ялинку в Україні та зігрітися гарячою кавою, а й спостерігати, як університет входить в Новий рік. До нас приєднуються наші батьки. Традиційно готуємо гусака з яблуками. Вероніка на свята робить подарунки, зроблені своїми руками – малюнки. Радію, адже на них донька зображує, як вона разом з мамою і татом міцно тримаються за руки. Разом пишемо листи Святому Миколаю та Діду Морозу. Хочу під бій курантів випити келих ігристого вина зі спаленим папірцем, в котрому напишу своє маленьке бажання – поїхати з родиною на відпочинок до Діснейленду.

К. ДОМНІЧ.