Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Передноворічна мить-2018

Казковий подарунок: «Karazin Student Hall»

ВІД РЕДАКЦІЇ. Напередодні новорічних свят та в рамках святкування 214-ої річниці заснування, Харківський університет зробив своїм студентам КАЗКОВИЙ ПОДАРУНОК! Відбулося урочисте  відкриття “Karazin Student Hall” – ПЕРШОГО В УКРАЇНІ  СТУДЕНТСЬКОГО ПРОСТОРУ НОВОГО ФОРМАТУ! Рушаймо разом з нами на його відкриття!

…Святково вбрана новобудова чекає на гостей по вулиці Отакара Яроша, 11. Різнобарвні повітряні кулі у небі,  музика, квіти, подарунки, спалахи фотоапаратів і телекамер – все для студентів! Звучать вітання від ректора університету академіка   Віля Савбановича Бакірова, від почесних гостей міста. Символічний ключ від «Karazin Student Hall» переходить із рук ректора голові Студради Марині Дудніченко.

Анатолій БАБІЧЕВ, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації: «Мені дуже приємно, що Каразінський університет вкотре підтверджує, що він найкращий в Україні, вміє не лише зберігати традиції, а й постійно запроваджувати нові підходи в роботі. Впевнений, що  «Karazin Student Hall» буде не лише першим, а й найкращим».

…Всередині поринаємо в атмосферу свята! Гостей зустрічає поділений на окремі зони молодіжний простір у стилі антикафе зі зручними столиками та диванами. Зелена, наче трав’яний килим, підлога, оригінальна стіна з розписом-абстракцією, більярд, настільні ігри, книги, аромат кави… Легко, вільно, затишно, функціонально! Ультрамодний дизайн приміщення підійде для офіційних і неофіційних подій молодіжного формату. Тут наші студенти зможуть вийти за межі інтернету і обмінюватися думками наживо,  змістовно та активно проводити час! А за всім цим стоїть кропітка робота організаторів – навчального центру соціально-виховної та просвітницької роботи на чолі з С. С. Махновським, який і надалі координуватиме роботу клубу. Сергій Сергійович зазначив, що найближчим часом «Karazin Student Hall» перетвориться на платформу для турнірів, дебатів, конференцій, концертів, молодіжних проектів та вечірок. Далі свято перейшло у формат урочистого засідання Вченої ради, на якій декан філологічного факультету проф. Ю. М. Безхутрий виступив з доповіддю «Харківський університет і література». У подарунок Юрій Миколайович передав книгу з дарчим написом, антологію творів випускників, викладачів і студентів «Харківський університет і література».
На завершення свята студентів-каразінців буквально засипали вітаннями, нагородами, подарунками: плазмовий телевізор, річний запас кави, книги, дипломи за зразкове навчання та допомогу у організації клубу…  Наостанок,  усіх присутніх  підкорило  віртуозне та злагоджене виконання музичних композицій у джазовій обробці університетського хору «Ad libitum». Оплески  хору, організаторам, університету, студентам та «Karazin Student Hall»!

На святі побувала Ліна ТИМАРСЬКА.