Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Повернулася з відрядження

Наш Тарас Григорович

ВІД РЕДАКЦІЇ. Повернулася із відрядження до Вірменії старший викладач кафедри мовної підготовки 2 Інституту міжнародної освіти С. В. ВАРАВА, наш давній спеціальний кореспондент.

Каразінка взяла участь у Міжнародній конференції «Мова та література в контексті міжкультурної комунікації», яка відбулася у Ванадзорському державному університеті імені Ованеса Туманяна, де виступила на пленарному засіданні з доповіддю «Профільний навчальний посібник як основа формування технології професіонально орієнтованої лінгвістичної компетенції» на пленарному засіданні. А для найкращої газети привезла репортаж про відкриття першого у Вірменії пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченко,  символу України. Подія відбулася 14 жовтня 2018 р. у Єревані.

Із Надзвичайним і Повноважним послом України в Республіці Вірменія Петром Литвинос Світлана ще й сфотографувалася на згадку і для Вас, шановні каразінці. Депутат Національних Зборів Вірменії, лідер партії «Процвітаюча Вірменія» Гагік Царукян, вірменський меценат та підприємець, надав кошти на спорудження монументу. Відбулася церемонія освячення. Гості та учасники урочистої церемонії поклали квіти до пам'ятника Кобзарю. Творчий колектив «Дніпро» (м. Єреван) виконав  «Реве та стогне Дніпр широкий», а студентки Єреванського інституту, Тернопільського університету представили композицію «Як у нас на Україні».

Під час урочистої церемонії було наголошено на важливості встановлення цього монументу, його надзвичайне значення для поглиблення двосторонніх відносин між Україною та Вірменією в культурно-гуманітарній сфері, а також дружби між двома народами.