Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Подарунок до Дня студента

Яким буде новий студентський  клуб

ВІД РЕДАКЦІЇ. Ось-ось відкриють  студентський клуб «Karazin Student's Hall». Наш кореспондент Таїсія ЄРОХІНА побувала на місці та дізналася, який подарунок отримують каразінці до Дня студента.


Новий клуб розташували поруч з Каразінським студмістечком. Тому я легко знайшла його по вулиці Отакара Яроша, 11. Вже здалеку бачу: клумбу з гарними квітами, ніжно-оливковий колір стін та новісінький дерев’яний дах, оздоблений підсвіткою. Сходи, а ще, до речі, поруч пандус, ведуть всередину – простора світла зала, колони, прозора скляна стіна-ширма, сцена та декорована під зелені галявини підлога. В окремих кімнатах – кухня та санвузли, які  розраховані і на людей з інвалідністю. Маємо три запасних виходи. Поки ще приміщення дообладнують, але вже вимальовується загальна картинка. Молодіжний простір у стилі антикафе, де студенти зможуть пограти в настільні ігри, поласувати печивом, чаєм, кавою. Розмовляю із директором фірми-підрядчика, який контролює ремонті процеси.

Все виконуємо на замовлення університету, який і створив проект. Справою керував наш головний інженер Сергій Валентинович Рябуха, у якого серйозний досвід роботи. Капітально зроблений дах. Приміщення було дуже запущеним. Тому до ладу приводили усе: стіни, стелю, санвузли, кухню, освітлення. Встановили обігрів водостоків на вулиці, щоб не було обмерзання взимку. А перед будівлею, вже в процесі роботи зрозуміли, що потрібно класти нове асфальтове покриття. Зробили, бо ж під'їзд і підхід були скрутними, – розповів мені директор ПП «ХАРКІВСТАРТБУД» А. А. ГОРБАЧ.

За координацію діяльності студентського клубу «Karazin Student's Hall» відповідає Навчальний центр соціально-виховної та позаосвітньої діяльності. Директор центру Сергій Сергійович МАХНОВСЬКИЙ: «Проект ініціював ректор університету академік В. С. Бакіров, а створення клубу було визначено у стратегії розвитку університету на 2010-2020 рр.  Знайшли професіонала архітектора – Олену Фандорко, яка розробила проект Музею археології. Це буде такий майданчик, за типом коворкінгу, що спрямовуватиметься на проведення культурних, освітніх, розважальних заходів для студентів-каразінців, у тому числі й іноземних. Ми плануємо, що це буде багатофункціональний простір, який обслуговуватиме різноманітні потреби студентів. Наприклад, симпозіуми, пленуми, конференції, круглі столи, тренінги, а також вечірки, творчі вечори чи турніри або дебати. Приміщення має значну площу і планувалося як майданчик-«трансформер». Тому зможе перетворюватися з платформи для конференцій вдень на місце проведення концерту студентської рок-групи ввечері.

Клуб розрахований виключно на студентів-каразінців, тому сторонні люди не будуть його експлуатувати. Певен, що наш «Karazin Student's Hall» буде кращим у Харкові, а згодом – у країні»!

Таїсія ЄРОХІНА, наш спецкор.