П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Слідами наших виступів!

Кристина ЧЕРКАСОВА: «Головне – багато і чесно працювати!»

ВІД РЕДАКЦІЇ: Кристина ЧЕРКАСОВА, четвертокурсниця соціологічного факультету Каразінського, стала переможцем міського конкурсу «Молода людина року-2018» у номінації «Студенти вищих навчальних закладів ІІІ – ІV рівнів акредитації».

Кристина ЧЕРКАСОВА:

– Статус Молодої людини року для мене є  визнанням Харківською міською громадою моєї діяльності. Це показник того, що в нашому місті можна реалізувати будь-які свої мрії і потреби. Головне – багато і чесно працювати. За щасливими фотографіями вручення призу, насправді, приховано багато безсонних ночей, втрачених нервів та сліз.  Але віра в те, що ти робиш, завжди змушує йти далі. Відповідальність перед людьми, з якими ти працюєш.

…Громадською діяльністю Кристина займається зі шкільної парти. Протягом двох років вона керує проектом «Платформа шкільного розвитку», створений громадською організацією «ЛІНК».

– Проект,  – розповідає Кристина,  –  залучає школярів до  профорієнтації, до громадського життя міста. Але найголовніше, як на мене, ми вчимо їх вірити у свої сили, мріяти про щось високе і багато працювати над його реалізацією. Кожному під силу зробити своє життя кращим. Кожному під силу зробити своє місто кращим. Ми сформували креативну команду підлітків, які  вже реалізовують ряд проектів. Це велика  гордість – брати участь у вихованні майбутнього покоління.

Кристина – депутат Постійної комісії з питань розвитку студентського та учнівського самоврядування у Молодіжній раді при Харківському міському голові, завідує відділом по роботі з учнівським самоврядуванням.

– Ми допомагаємо з ребрендингом і реструктуризацією Харківської міської організації учнівського самоврядування. Намагаємося залучати підлітків до громадської діяльності на рівні міста. Маємо дуже цікавий профорієнтаційний проект – Профі Look. В його межах ми приводимо професіоналів різних спеціальностей у школи, де вони розповідають про свої професії і допомагають дітям визначитися з майбутнім вибором,  – розповідає Кристина.  – Наступним етапом цього проекту став Відкритий університет. Під час  канікул  ми подарували школярам можливість навчатися в університеті протягом тижня. У нашій країні такого ще ніхто не робив, нам дуже приємно, що першовідкривачем цього формату став саме Каразінський.

Карина ТАРАСЕВИЧ.