Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Олімпійський урок

Мить. Вересень-2018

ВІД РЕДАКЦІЇ. Традиційний олімпійський урок підготувала і провела кафедра фізичного виховання і спорту та Харківське обласне відділення Національного олімпійського комітету України.

– Сьогодні ми маємо можливість доторкнутися до духу олімпізму, відчути спортивні цінності. Університет має потужні олімпійські традиції, тут навчалося і працювало багато учасників і призерів Олімпійських ігор. Ми завжди будемо небайдужі до олімпійського руху », – зазначив ректор університету академік  В. С. Бакіров.

В рамках заходу завідуючий кафедрою фізичного виховання та спорту, майстер спорту з легкої атлетки В. О. Темченко розповів першокурсникам про спортивні можливості, які їм надає університет. Відбулося нагородження торішніх переможців студентської спартакіади університету.

Побажати студентам нових спортивних досягнень та успіхів прийшли спортсмени-олімпійці: доцент кафедри фізичного виховання і спорту університету, заслужений тренер України Олена Ковтун, дворазова олімпійська чемпіонка з легкої атлетики, заслужений майстер спорту Людмила Джигалова, чемпіонка Європи зі стрільби з лука, випускниця університету Вікторія Коваль,  триразова бронзова призерка чемпіонатів світу з водних видів спорту Катерина Садурська, бронзовий призер з настільного тенісу Паралімпіади 2016, випускниця соціологічного факультету Марина Литовченко.

Працювала виставка «Каразінський університет на Олімпіадах». Родзинкою свята став  показовий виступ Микити Кравчука, срібного призера Чемпіонату Європи зі стрільби з луку.  Команда університету з черлідингу – срібний  призер Чемпіонату Європи 2018 року в Амстердамі – презентувала свої запальні танці.

Карина ЧАЙКА.