Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Малий Каразінський. Наукові старти

На старт, увага, руш!

ВІД РЕДАКЦІЇ:  ХVІ фізико-математичне свято «Наукові старти», яке щорічно організовує Центр довузівської освіти університету разом з Харківським фізико-математичний ліцеєм №27, завжди  вражає і хвилює...

В. В КУРІЛЬЧЕНКО, координатор Малого Каразінського університету:

–  До університету на свято завітало 580 математиків (4-8 класи) та 150 фізиків (8-9 класи). Більшість дітей беруть участь у «Наукових стартах» не вперше. Приємно, що  цього року було багато четвертокласників: зі 100 учнів 29 стали переможцями. Для школярів «Наукові старти» –  це випробування своїх знань та гарна можливість подальшого зростання.  У нашому фізико-математичному святі беруть участь не тільки харків’яни. Цього року до нас приїжджали діти з Києва. За результатами цієї олімпіади у Малому Каразінському будуть сформовані навчальні групи. Сподіваюся, цей вересень відкриє нові таланти та покаже результативність навчання переможців «Наукових стратів-2018». В день нагородження були прочитані науково-популярні лекції з фізики та математики, які дуже сподобалися учасникам та гостям свята.


Настя МЕЩЕРЯКОВА, учениця 8-го класу фізико-математичного ліцею №27:

– Вперше на цю олімпіаду я прийшла в четвертому класі. Протягом чотирьох років брала участь тільки в олімпіадах з математики. До речі, у 2017 р. я навіть посіла І місце. На олімпіаду з фізики я прийшла вперше і мені пощастило вибороти ІІ місце, що, я вважаю, теж непогано. Взагалі «Наукові старти» – це гарна підготовка до ліцейських, районних, міських, обласних та всеукраїнських олімпіад, своєрідна розминка для наших мозків. Оскільки це свято проводять у вересні, це допомагає швидше влитися в навчальний процес. Тому «Наукові старти» – це не лише цікаве, але і корисне свято.

Карина ТАРАСЕВИЧ.