Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська!

Традиція – перші місця

ВІД РЕДАКЦІЇ. За результатами конкурсу на кращу студентську групу серед факультетів гуманітарного профілю перше місце посіла група ЕВ-31 (нині ЕВ-41), у якій навчається 16 осіб, середній бал складає приблизно 4,5. Можна сказати, що на економічному факультеті склалася традиція посідати призові місця в цьому конкурсі. На думку економістів, цьому сприяє дружня атмосфера, яка панує на невеличкому острові за адресою: Мироносицька, 1.

Куратор ЕВ-31, доц. Д. В. МАНГУШЕВ: «Ми готувалися до конкурсу з першого курсу. Маю 11 років педагогічного стажу в Каразінському і  дійшов висновку, що робота в аудиторії неабияк згуртовує колектив. Минулого року викладав на 3 курсі «Маркетинг послуг» і «Контролінг». Переконаний, що кураторської години замало для зближення із групою. Якщо ти ще й викладаєш у своїх студентів, то це великий плюс. Це допомагає краще зрозуміти науковий потенціал та рівень розвитку студентів. Ми вибороли перше місце, бо маємо високі результати в навчанні та займаємо активну громадську позицію. Вероніка Луняка, Анастасія Шкумат – кандидати в майстри спорту зі спортивної гімнастики. Анастасія Сашкова – тренер з танців. Іванна Брагіна брала участь у конкурсах з вокалу. П’ятеро представляли наукові праці на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, мають друковані праці в фахових виданнях. Необхідно згадати про нашу участь у виконанні духовного гімну «Молитва за Україну», де від нашого факультету було представлено понад 500 осіб: вся наша група була присутня на заході.

Навчальний процес урізноманітнюємо різними екскурсіями (відвідували «ПриватБанк», «САН ІнБев Україна»), залучаємося до Ярмарки вакансій, частина третьокурсників працюють. Так, до цього їх підштовхує матеріальне становище, але з іншого боку студенти здобувають на роботі необхідні навички. Каразінський університет завжди на  перших місцях в рейтингу роботодавців. Нині  потрібні спеціалісти широкого профілю, тому важливо бути загальнорозвиненим. Певним чином ми також допомагаємо в працевлаштуванні найкращих студентів. Вероніка Луняка працює на півставки старшим лаборантом у деканаті заочної форми. Отож, знання важливо не лише здобути, а й вчасно застосувати.

Разом ми відвідували Музей природи, історії університету, археології, ЦСМ «ЄрміловЦентр». Гроші, які отримали за перемогу, вирішили витратити на похід до театру. Аби відсвяткувати нашу перемогу, замовили футболки з написом: «The best group 2018». Залишили згадку для себе та свого гардеробу. Необхідно зазначити і подякувати керівництво університету за те, що підвищило премії, також уперше особисто старості надані призові гроші.

Робота над кращою групою – це наполеглива праця з 1 курсу, куратор має підштовхувати, запалювати вогник в серцях. Наш успіх – це синегрія, тобто об’єднання зусиль студентів з підтримкою куратора, насамперед – дружні стосунки в колективі. Мені, як їхньому кураторові, дуже приємно, що старання студентів гідно оцінили. Можливо, варто йти далі? Треба дізнатися, чи є такі конкурси на рівні країни. Ми готові показати свої досягнення, адже наші студенти є талановитими та працьовитими».


Аліна Олександрова, староста: «Ми дружні та активні, беремо участь у позакафедральних заходах (День підприємця і маркетолога, готували проекти, знімали відеокліпи). Дмитро Валерійович постійно нас підтримує, в усьому допомагає. Він перебуває з нами на одній хвилі».

Карина БОНДАР.