П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Досвід!

 

Буккросинг – це чудово!

На факультеті психології відбулося урочисте відкриття мобільної бібліотеки. Червону стрічку перерізали переможці ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Психологія» Руслан Лютенко та Евеліна Фролова та переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі «Вікова та педагогічна психологія» – Катерина Малофейкіна та Світлана Котенко.

Навчальна аудиторія №417 облаштована табличкою «Буккросинг», адже саме в ній знаходяться книги з психології, які кожен бажаючий може взяти і почитати, або принести і залишити на полицях.

Левова доля книг цієї відкритої бібліотеки – це книги з бібліотек О. К. Дусавицького, професора кафедри загальної психології, почесного професора ХНУ імені В.Н.Каразіна та І. О. Ковальової доцента кафедри педагогіки, яких, на жаль, вже немає поряд з нами. Але книги, які вони збирали протягом життя, отримали нове дихання в руках сучасних читачів.

Принесли свої книги співробітники та викладачі факультету, які прийняли ідею буккросингу. Вони розуміють, що книги,  які вони прочитали і з якими хотіли б ознайомити оточуючих отримають нові можливості. Активні прихильники буккросингу стверджують, що це одне із найбільш цікавих і корисних явищ сучасності. Завдяки цьому люди активно читають, не захаращують власну домівку книгами, які, правду кажучи, можуть так і залишитися непрочитаними. До того ж буккросинг дає змогу познайомитися з новими цікавими людьми і обмінятися думками щодо прочитаних творів.

У планах факультету розширити формат роботи цієї бібліотеки: зробити все, щоб у бібліотеці книгами не лише обмінювалися, але й обговорювали їх.

Запрошуємо усіх бажаючих приєднатись до руху буккросингу та створювати на факультетах такі мобільні бібліотеки.

С. ЯНОВСЬКА, заступник декана факультету психології.