Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Це було влітку

Які спеціальності  увійшли до ТОП-10?

У ТОП-спеціальності з найбільшим прохідним балом потрапили «Стоматологія», «Міжнародне право», «Міжнародні відносини», «Міжнародні економічні відносини», «Журналістика», «Політологія», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Історія та археологія». Також у цьому переліку низка спеціалізацій «Філології» – китайська, шведська, японська та інші мови. На зазначені спеціальності потрібно було набрати понад 185 балів, – проінформувала  прес-служба Міносвіти.

Зросло державне замовлення

Харківський національний університет імені  В.Н. Каразіна увійшов до топ-10 закладів вищої освіти України, що збільшили кількість місць державного замовлення влітку-2018 за рахунок того, що вибору кращих вступників. Міністр освіти і науки України Л. М. Гриневич відзначила, що Каразінський збільшив обсяг державного замовлення у порівнянні з минулим роком на  153  місця і посів сьому позицію.                             Цьогоріч в Україні рекомендації для зарахування на бюджет отримали 58 875 вступників. А в Харківській області максимальні 200 балів під час зовнішнього незалежного оцінювання знань (ЗНО) отримав 31 випускник (п’ятеро – із двох дисциплін). Це кращий результат по Україні і рекорд за всі роки проведення ЗНО.

«Слобожанська слава» –

таку почесну  відзнаку було присуджено  на сесії Харківської обласної ради нашому ювіляру, вихованцю Каразінського, декану філологічного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, завідувачу кафедри української літератури, доктору філологічних наук, професору Юрію Миколайовичу БЕЗХУТРОМУ. Невичерпної енергії, успіхів та нових здобутків, шановний Юрію Миколайовичу!!!

 

 

На початку липня

відбулося урочисте вручення дипломів спеціалістів для студентів-іноземців медичного факультету. Доц. О. О. НАВРОЦЬКИЙ, директор Інституту міжнародної освіти: «Цього року Інститут міжнародної освіти університету активно долучився до підготовки випуску студентів-іноземців. Сподіваюся, що усе відбулося на гідному рівні. На випускний змогли приїхати родичі шестикурсників. Ми отримали низку листів з подяками від випускників та їхніх батьків. 340 осіб взяли участь у заході, 15 найкращих студентів медичного факультету були нагороджені відзнаками, а кожен випускник отримав із рук ректора, академіка В. С. Бакірова комплект університетської символіки зі спеціальним листом від університету, значок випускника».

Загалом університет випустив 2 600 осіб, з яких 319 магістрів (90 студентів закінчили з відзнакою), 127 спеціалістів (з відзнакою 16), 2154 бакалаврів (з відзнакою 151). Цього року підготовано студентів-іноземців: 34 магістра, 77 бакалаврів, 471 спеціаліст.

К. БОНДАР.