Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська

Хай живе   SocioFamily!

 

ВІД РЕДАКЦІЇ: Цього року у конкурсі на кращу студентську групу друге місце серед  факультетів гуманітарного профілю посіла група СЦ-36 (нині СЦ-46) соціологічного факультету. Розповідаємо про секрет їхнього успіху.

Середній бал успішності групи за результатами літньої та зимової екзаменаційних сесій 2017 р. склав 4,208 бали. Усі студенти  дуже активні  в громадському та культурному житті університету.

– У кожного з них є своя унікальність, і мені надзвичайно приємно спостерігати, як вони цю унікальність проявляють,  – говорить куратор групи Віра Ігорівна КУТИРЬОВА.

Староста групи  Дар’я ОХРИМЕНКО – лідер з народження. Працювати старостою – справа нелегка, це велика відповідальність. Однак дівчина в цьому вбачає лише позитив: «Мені пощастило бути старостою нашої групи, бо з одногрупниками легко контактувати, домовлятися та знаходити спільну мову. Всі відповідальні та сумлінні». Даша – тренер танцювального творчого колективу університету, активний учасник «Alma Mater», «Міс та Містер Університет 2018», випусків магістрів 2017, 2018 тощо. А ще – вона  студентський декан.

Голова СНТ соціологічного факультету Вікторія КУДОЯРОВА  навесні цього року активно готувала  XVI  Міжнародну наукову конференцію «Соціологія у (пост)сучасності».   Команда майже повністю змінила формат конференції: замість звичних  секцій прийшли дискусійні групи  на чолі з модератором; вперше залучили до конференції учнів старших класів; запровадили стендові доповіді,  панельні дискусії, майстер-класи. У  конференції взяли участь  і студенти групи СЦ-36 – Ксенія Ковальова,  Анастасія Морозова, Дар’я  Охрименко,  Антон Приходько,  Оксана Свистур та Владислав Торський.  Вони мають наукові публікації у фахових виданнях.

Христина ЧЕРКАСОВА  активний учасник  соціальних проектів міського та міжнародного рівня, зокрема, глобальної правозахисної акції – Марафону написання листів 2017, міського конкурсу «Харків – місто молодіжних ініціатив»,  керує проектом «Платформа шкільного розвитку».  Вероніка МОЛОШНА  – багаторазовий лауреат вокальних конкурсів міського та міжнародного рівня. А разом з ними творчі та талановиті Юлія ГОЛИШЕВСЬКА та Антон ПРИХОДЬКО, старанна та доброзичлива Єлизавета КОРНЄВА, смілива та весела  Анна ГРИГОРОВИЧ, розсудливий та спокійний Максим АРЖАНОЙ, креативний та енергійний Владислав ТОРСЬКИЙ…

Анастасія МОРОЗОВА: «Нам цікаво спілкуватися, вести дискусії. Кожен прагне  поділитися своїм досвідом із одногрупниками».

Ксенія СВИСТУР: «Наша перемога –  це перемога і нашого куратора Віри Ігорівни. Вона не просто формально виконує обов'язки, а й живе з нами одним життям,  приєдналася до нашої SocioFamily та  пишається нашими успіхами».

Хай живе   SocioFamily!

Карина ТАРАСЕВИЧ.