П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Відмінник – наша гордість!

 

Секрет у  любові!

Четвертокурсниця  філософського факультету Валерія ТКАЧЕНКО вже четвертий рік  відмінниця навчання та активістка громадського життя. Вона називає себе патріоткою факультету, другий рік очолює Студентську раду.

Валерія:

– Ідея вступити до Каразінського на філософський факультет прийшла разом із усвідомленням того, що тут  зможу отримати кращу базову гуманітарну освіту.  Каразінський – один із найкращих ВУЗів країни. Моя любов до обраної спеціальності зробили навчання  таким, що приносить задоволення…

Дипломна робота Валерії Ткаченко присвячена риториці та герменевтиці, тому вона намагається більше приділяти уваги аналізу вітчизняних засобів масової інформації, визначати, які риторичні прийоми там застосовуються, які важливі питання обговорюються. «Коли ти навчаєшся на філософському факультеті, – зауважує Лєра,  – ти починаєш шукати філософські проблеми у мистецтві, в усіх фільмах, навіть дитячих мультиках. Це також стосується політики, соціуму, того середовища, у якому ми живемо. І це прекрасно розвиває наше мислення».

Валерія Ткаченко – студентський декан філософського факультету. Напередодні свята  Святого Миколая відвідала дитячий будинок «Надія», щоб привітати дітлахів. Займається мистецтвом фотографії, відвідує виставки та театр. Тричі на тиждень ходить до тренажерної зали і рекомендує всім студентам не нехтувати спортивними секціями на базі університету.  Наостанок Валерія запевнила: «Мені подобається навчатися, допомагати людям, рости духовно. Я – щаслива людина!».

Дар’я  ПЕТРІГА,  ЛЖ-11.

 

Лікар душевних ран

Декан Надія Петрівна Крейдун називає першокурсницю факультету психології Марію Розумну однією із найкращих студентів потоку.

– Маріє, чому обрала Каразінський?

– Університет імені В. Н. Каразіна – престижний, багатовекторний, з великими можливостями в навчанні. І професійний шлях, який відкриється після закінчення університету – перспективний. Підтримка та допомога людям – ті важелі, які завжди у мене на першому місці.  Хочу пізнати себе, оточуючих, глибини мудрості. В цьому мені допоможе навчання на психолога у Каразінському.

– Наскільки була вдалою перша  сесія?

– Довелося докласти зусиль, щоб успішно її закрити. Це коштувало недоспаних ночей та витримки. В результаті: заліки – англійська мова (91 бал), експериментальна психологія (99),  вступ до спеціальності (100). Екзамени – фізіологія (90 балів),  історія України (98),  загальна психологія (98),  вища математика (90).

– І ось ти серед кращих студентів…

– Неймовірно приємно! Порадувала батьків!

–  Ти завжди була відмінницею?

– Школу  закінчила із золотою медаллю. Виконую обов’язки староста групи. До цього ставлюсь завжди відповідально. А ще я – палкий вболівальник футболу. До 12 років навіть сама грала. Часу на відпочинок не вистачає, але навчання завжди в пріоритеті. Зовсім не шкодую, що обрала факультет психології. Мрію стати військовим психологом. Бо родом із Луганської області.

Таміла ХОМЕНКО, ЛЖ-11.