П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Як перше кохання…

ВІД РЕДАКЦІЇ. Презентуємо нову рубрику. Читайте тут враження наших наймолодших колег про враження від першої університетської лекції. Перша лекція – як перше кохання! На все життя.
Кохання - як життєдайне почуття, вірність - як найкраща краса, розум – як найбільший скарб людини… Зазвичай, ми не розмірковуємо на такі теми в повсякденному житті, а от студенти групи ОФ-11, факультету філософії, роблять це із задоволенням. Чому? Бо вони філософи за покликом серця, люди, які завжди відкриті до спілкування! Мабуть, саме тому першокурсники залюбки поділились своїми враженнями від першої лекції.
Руслан Клименко: «Наша перша лекція була з культурології. Мені дуже сподобалось! Приємне оточення, цікаві теми занять вкотре довели, що я не помилився з вибором. Мета мого життя – бути щасливим. Сподіваюсь, що протягом навчання зможу вивести формулу щастя!»
Наталія Бондаренко: «На своєму життєвому шляху я вже випробувала себе в політології й соціології. Вважаю, що філософія - це найкращий шлях до самопізнання. Саме тому я тут. Кожна лекція справляє неабияке враження, особливо мене захоплюють культурологія та грецька мова».
Даша Єгорова: «На першій лекції була сильно вражена знаннями викладача: які б питання йому не ставилили, відповідає так, ніби заздалегідь готував відповідь!»
Катерина Долгопол: «Зануритись у філософію мені порадила мама. З моменту першої лекції ні на хвилину не пошкодувала про свій вибір. Від занять чекаю глибшого пізнання світу та себе».
Цікаво, що всі першокурсники прихиляються перед знаннями викладача культурології, кафедри теоретичної і практичної філософії, Олександра Вікторовича Лойка. Він поділився з нами своїм секретом успіху: «Працюю викладачем вже близько шести років. Навіть за цей час я не навчився вгадувати питання студентів та готувати на них відповіді заздалегідь. Відповідаю, як розумію – ось і вся таємниця. Бувають іноді такі незвичайні запитання, що до того моменту про них ніколи не думав».
Філософствувала з філософами першого курсу


А. КАЛІНІНА, першокурсниця відділення журналістики.