Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Університет працює!

 

Каразінський колоквіум до  25-річчя ліцею

ХVІІ міська відкрита конференція-конкурс учнів ліцеїв і гімназій «Каразінський колоквіум» цього року була присвячена 25-річчю Харківського університетського ліцею. Серед запрошених – вчителі, учні, батьки та гості звідусіль. У роботі конференції брали участь 167 учнів із 42 навчальних закладів Харкова і Харківської області, Одеси, Сумщини, Тернополя.

 

Церемонію відкриття розпочав директор ліцею доц. С. В.  ДЬЯЧКОВ: «Вітаю всіх з ювілеєм нашої Alma mater!  Дуже приємно, що сьогодні зібралося так багато гостей. Це ще раз підтверджує, що престиж нашого ліцею є і залишається на високому рівні». Із вітальною промовою виступив проректор університету доц. А. В. Пантелеймонов. На конференції працювало 14 секцій: фізика, математика, інформатика, українська і російська мови, українська література, німецька мова, англійська мова, історія України, всесвітня історія, право, біологія, географія, хімія, соціологія. Учасники виступили з доповідями, дискутували з актуальних проблем сучасної науки. На секції «Математика» працювала web-конференція. Конкурентне середовище під час участі у конкурсі загартувало і вивело до перемоги 56 учнів. Кожен учасник очного туру отримав сертифікат, а переможців нагородили дипломами. Тези учасників надруковані в окремій збірці матеріалів «Каразінського колоквіуму».

 

Жанна АДАМЕНКО