Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студентська наука

Творчий потенціал!

ВІД РЕДАКЦІЇ: Наукове товариство студентів фізичного факультету у листопаді 2017 обрало на посаду голови третьокурсницю  Наталію МЄЛЬНІК, першим заступником третьокурсника Григорія ТІТІКОВА та секретарем другокурсницю Дар'ю ДОЛГОПОЛОВУ. Допомагають молодим науковцям доц. О. Р. Казачков та заступник декана з навчальної роботи   доц. В. С. Криловський.

Голова СНТ Наталія Мєльнік: "Діяльність нашого товариства спрямована на забезпечення умов для реалізації можливостей студентського активу. У грудні 2017 брали участь в XIII Міжнародній конференції "Фізичні явища у твердих тілах", на якій виступили з доповідями. Під час конференції ми також відвідали семінар почесного гостя і учасника конференції, професора ізраїльського Аріельского університету Едварда Бормашенка – "Physical and Mathematical Roots of the Benford Law". Нещодавно зустрічалися з послом Італії в Україні та почесним доктором нашого університету, професором італійського інституту INAF (Istituto Nazionale di Astrofisica) Массімо Капаччіолі, брали участь в серії його семінарів, присвячених астрономічним спостереженням в фотометрії. Восени ми організували цікаву зустріч з Радою молодих вчених з ФТІНТ ім. Вєркіна, аби допомогти нашим студентам з вибором майбутньої професії. На заході розповідали про роботу та перспективи співпраці з інститутом".

Серед найбільш активних учасників спільноти – Григорій Тітіков, Дар'я Долгополова, Олександр Дженжеров, Марк Вовсяникер, Олена Усова,  Євгеній Москаленко, Олена Бєляк, Неля Кучик, Андрій Шейко, Михайло Ільїн, Владислав Зодорожній, Тома Голуб, Олена Онищенко.

Д. КАЛЬНІЦЬКА.