Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

СНТ діє!

 

Студентське наукове життя на економічному

ВІД РЕДАКЦІЇ. Нещодавно на першому регіональному конкурсі з фінансової грамотності серед вищих навчальних закладів та шкіл ІІІ місце в фіналі посіла команда Каразінського університету. До її складу ввійшло 9 студентів економічного факультету, серед яких і заступник голови СНТ економічного, четвертокурсниця, Альона Малько. Захід складався з 3 етапів: онлайн-тестування, ділова гра Cash flow та брейн-ринг. До конкурсу команді допомагала готуватися Наталія Олександрівна Гребенюк, доцент кафедри фінансів та кредиту. СНТ економічного факультету активно бере участь у щорічній Всеукраїнській науково-практичній конференції «Соціально-економічний розвиток економіки: виклики та шляхи стабілізації». Цього разу представили 8 секцій. Детальніше про захід читайте коментар Альони Малько:

– На конференції був поділ за такими секціями: «Сучасна модернізація економіки: протиріччя, тенденції, особливості», «Управління соціально-економічним розвитком: реалії та перспективи», «Фінанси, банківництво та страхування: ризики, загрози та шляхи розвитку», «Світове господарство: проблеми та перспективи», «Інноваційні підприємницькі технології сучасного соціально-економічного розвитку», «Моделі та методи аналізу «зеленої економіки» та сталого розвитку», «Проблеми теорії та практики економічної статистики в умовах інтеграційних економічних процесів в Україні», «Сучасні проблеми обліку та аудиту в Україні».

Під час конференції прозвучало понад 120 доповідей. Деякі наукові праці відібрали на пленарне засідання. У нас виникали палкі дискусії, взагалі обмін відбувся обмін досвідом між студентами та викладачами, обговорювали плани на майбутнє. Найкращих доповідачів нагородили грамотами та подарунками від організаторів конференції».

 

К. БОНДАР.