П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Екологи

Школа життя

ВІД РЕДАКЦІЇ: Уже другий рік  Олександра ЦЮМАН, третьокурсниця, працює головою СНТ екологічного факультету. Товариство нараховує 80 студентів об’єднання небайдужих до науки екологів-початківців.

СНТ на чолі із Олександрою співпрацює зі студентами різних курсів,  заохочує студентів  до участі у фахових олімпіадах та конкурсах студентських наукових робіт. Так, лише у 2016-17 навчальному році 16 студентів факультету стали призерами Всеукраїнських олімпіад та конкурсів студентських наукових робіт, опубліковано  понад 80 наукових публікацій студентів.  Владислав ВОРОНІН та Олександра ЦЮМАН вибороли два призових місця на ХІ Харківському регіональному конкурсі студентських наукових робіт. А п’ятикурсниця Юлія МЕДВЕДЄВА  посіла І місце на міському конкурсі студентських проектів «Харків – місто молодіжних ініціатив», II місце на Всеукраїнському конкурсі студентів і молодих вчених «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні», а також стала стипендіатом програми Харківського міського голови «Обдарованість» на 2017/2018 навчальний рік.

Студенти екологічного факультету взяли участь у 4-х конференціях, які були організовані на факультеті. «У листопаді 2017 р. ми  провели щорічну Міжнародну конференцію «Екологія, неоекологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування». До участі були запрошені  студенти та молоді вчені  з 30-ти вузів України, Білорусі, Польщі, США. За результатами конференції опубліковано збірку матеріалів, до якої увійшло 172 публікації», – розповідає Олександра.

Допомагають діяльності СНТ  куратор студентів-науковців  проф. А.Н. НЕКОС, декан  доц. Г.В. ТІТЕНКО. Для усіх  СНТ – гарна  школа життя. У найближчі півроку на екологічному факультеті заплановано проведення ХІV Всеукраїнських Таліївських читань, щорічної англомовної студентської наукової конференції «Ecology is a priority», а також ХХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування: Освіта – наука – виробництво – 2018», і  розпочали підготовку до Дня науки. Олександра: «Традиційно ми презентуємо всебічні досягнення екологічного факультету, демонструємо різні моделі утилізації  та повторного використання твердих побутових відходів і ще чималу кількість цікавинок».

Карина ТАРАСЕВИЧ.