Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студентське самоврядування

 

 

Студенти – єдиний механізм

ВІД РЕДАКЦІЇ. Студентська рада медичного факультету діє з 2006 р. Студентський декан і голова Студентської ради медичного факультету п’ятикурсниця Ксенія РОМАНОВСЬКА. Ксенія запропонувала новий принцип роботи Студентської ради медичного факультету: створення 7 підрозділів (культурно-масовий комітет, соціально-благодійний комітет, інформаційний комітет, правовий комітет, комітет по роботі з іноземними студентами, комітет студентських ініціатив, комітет по зв'язкам з громадськістю).

Ксенія  РОМАНОВСЬКА: «Моє життя в студраді почалося з конкурсу «Красуня університету-2016», де я перемогла в номінації «Міс профком». Завдяки цьому заходу познайомилася з багатьма цікавими людьми, тож мені захотілося самій стати членом Студентської ради. Медичний факультет бере участь у всіх конкурсах, які влаштовує Студентська рада університету – «Міс першокурсниця», «Містер університет», «Красуня університету», «Karazine Karaoke Kings», «Alma Mater» та ін. Ми два роки поспіль посідаємо друге місце в «Alma Mater». За минулий рік на факультеті провели квест на медичну тематику, новорічний кінопоказ, гру «Що? Де? Коли?», кубки декана медичного факультету з міні-футболу, тенісу, боулінгу. У цьому році хочемо додати  змагання з більярду. Наш декан Ігор Вікторович сам любить спорт  і підтримує студентів у різних сферах життя факультету. Студенти медичного входять до різноманітних університетських збірних.


Підтримуємо  волонтерський рух. Четвертокурсниця Любов Харченко очолює благодійну організацію університету, яка допомагає в дитячих будинках, будинках літніх людей, лікарнях, притулках для тварин тощо. Щорічно організовуємо акції  донорства. Кожен семестр студенти нашого факультету здають приблизно 5 л крові. Студентська рада медичного влаштовує науково-просвітні медичні загальноуніверситетські акції, які присвячуються Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, Міжнародному дню людини із синдромом Дауна, Всесвітньому дню боротьби з раком молочної залози, Всесвітньому дню зору та ін. Найулюбленіше свято – День факультету. За останні три роки удосконалили цей захід. Ми влаштовуємо тематичний концерт, фотозони, готуємо подарунки та призи. Це об’єднує не лише студентів, а й викладачів. Бути активними – наш девіз. Ми вдячні всім ініціативним студентам,  вони роблять велику справу для слави нашого факультету та всього Каразінського університету».

К. ОЛЕКСІЄНКО.