П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Візити

Ближче до професії

У березні делегація Каразінського університету в складі декана медичного факультету І. В. Белозьорова, заступника декана по роботі з іноземними студентами А. Гулої, заступника декана по виховній роботі з іноземними студентами К.Є. Шамуна, керівника Українсько-Африканського академічного центру Центру міжнародного співробітництва О. Саніної відвідала Спеціалізовану лікарню немовляти Ісуса в Польщі, м. Варшава. У ході візиту делегація Каразінського побувала в відділенні анестезіології та невідкладної допомоги, травматології, акушерства і гінекології, стоматології, приймальному і хірургічному відділеннях, центральній лабораторії. Мали змогу ознайомитися з особливостями організації лікарні та поліклінічного відділення в Польському департаменті охорони здоров'я. Мета візиту — розширення кола співпраці в організації та проведенні медичних стажувань і практик на базі лікарень Польщі, як для студентів, так і для викладачів університету.


Під час перебування в Польщі була організована зустріч із заступником директора Департаменту науки і вищої освіти Міністерства охорони здоров'я Польщі Marek Kuciński, де обговорювалися актуальність і необхідність співпраці в сфері організації медичних практик, стажувань і підвищення кваліфікацій в Польських клініках для студентів і викладачів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Українсько-Африканський академічний центр Центру міжнародного співробітництва вітає всіх співробітників медичного факультету з 25-ю річницею з дня створення факультету. Бажаємо процвітання, реалізації намічених планів і успіхів у сфері міжнародної діяльності.