П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

На кафедрах

Перше місце


посіла кафедра стародавнього світу та середніх віків серед кафедр історичного факультету в рейтингу факультету. Очолює кафедру проф. С. Б. СОРОЧАН. Цей же колектив посів третє місце у загальноуніверситетському рейтингу кафедр гуманітарного профілю.

 

Докторську дисертацію


захистив проф. В. В. ІВАНОВ, який працює на кафедрі хімічного матеріаловедення хімічного факультету. Тема роботи: «Лінійні моделі та мультиреференсна теорія зв’язаних кластерів для заданого стану в проблемі багаточастинкових кореляцій у молекулах». Вітаємо!

 

Кандидатську дисертацію


захистила Л. В. КЛЮЧКО, ст. викл. каф. соціально-економічної географії та регіонознавства геолого-географічного факультету. Тема роботи: «Територіальна організація релігійної сфери харківського регіону» (науковий керівник проф. Л. М. НЄМЕЦЬ). Захист проходив у спеціальній вченій раді за спеціальністю «Економічна і соціальна географія».

 

Активна підготовка


кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету триває до проведення Міжнародної наукової конференції «Перспективи направленого розвитку науки цивільного права» до п’ятої річниці кафедри.

 

Міжнародні зв’язки


з Німеччиною, Польщею, Болгарією налагоджують на кафедрі міжнародної економіки економічного факультету. У зв’язку з цим проводять модульні заняття для німецьких менеджерів, студенти відвідали літню економічну школу в м. Лодзь (Польща), на даний момент налагоджують зв’язки з університетом Варни (Болгарія).


В.ЖЕДЕНКО, А. ЧАЛА, наші спецкори.