Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студентська рада

 

Студентська  леді!

ВІД РЕДАКЦІЇ. Марина ДУДНІЧЕНКО Голова Студентської ради Каразінського, п’ятикурсниця соціологічного факультету, першокурсниця магістратури «Соціальні комунікації».

Успішна студентка, Марина упродовж чотирьох років –  активний діяч Студентської ради. Увійшла до складу організації ще на першому курсі, на другому стала секретарем, через рік – заступником голови, і у листопаді 2017 року  обрана головою Студентської ради Каразінського університету. Скільки сил та енергії віддає  вона студентському самоврядуванню,  проте це не зашкодило  успішно скласти вступні іспити до магістратури та зимову сесію.

Марина:

– Цього року ми реорганізували структуру Студентської ради, створили п’ять підрозділів: центр якості освіти, центр проектної діяльності, відділ по роботі з благодійними проектами, івент-відділ і відділ по роботі з інформаційними ресурсами. Таким чином  плануємо підвищити ефективність нашої роботи.

А як ти все встигаєш?

– Необхідно лише вміло планувати свій час,  викладатись на повну, а ще бути вимогливою  – до себе. А найголовніше – обрати справу до душі! Рухатись далі мене мотивує любов до своєї команди й всього студентського  активу!

Можеш підсумувати, що вже зроблено?

– Активно відсвяткували 11-річчя Студентської ради, провели День донора, підбили підсумки моніторингу якості освітнього процесу в університеті А ще –  Каразінський благодійний зимовий бал, під час якого зібрали 150 тис. грн на придбання апарату УЗД суглобів для ІОЗДП НАМН України, кілька благодійних поїздок до інтернату і дитячого будинку та традиційний захід «Каразінські весілля». І під час канікул студентський актив спільно з профкомом не відпочивали – обробили і затвердили велику кількість документів на додаткові бали. А нині розробляємо зміни до положення про нарахування балів за досягнення.

У планах активна робота з упровадження академічної доброчесності, популяризації спорту, оптимізації навчального процесу. Ми відкрили додатковий набір до активу студентської ради, аби дати усім охочим шанс проявити себе. Як і раніше активно працюємо з першим курсом, вони у нас такі талановиті та творчі, наша студентська сім'я з кожним роком зростає - це чудово! Популяризуємо діяльність самоврядування поза межами університету. З органами самоврядування інших ВНЗ міста плануємо масштабний захід – перший студентський міський бал.  Встигли провести відбір учасників для 10 ювілейного конкурсу "Містер Університет", на який усіх запрошуємо 30 березня. В середині квітня пройде КВК, тож чекаємо на талановитих гумористів!  Попереду –  проведення днів факультетів та співочого конкурсу "Караоке Кінгз". А ще маємо цікавий сюрприз – спортивний захід, слідкуйте за нашими анонсами в соціальних мережах, аби його не пропустити! Звичайно ж будемо проводити моніторинг якості освіти за результатами першого семестру. Зараз спільно зі студентськими деканами працюємо над його удосконаленням.

Що побажаєш з нагоди березневого свята?

– Я бажаю прекрасній половині Каразінського бути щасливими і займатися улюбленою справою, із посмішкою приходити до університету та надихати усіх своєю красою!

Д. КАЛЬНІЦЬКА.