Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Жнива. ФКН

 

«Що на бюджеті, що на контракті» – Данило ЖМИРОВ

ВІД РЕДАКЦІЇ. Другокурсник факультету комп’ютерних  наук Данило ЖМИРОВ розповідає про сесію на своєму факультеті.

Усі статистичні дані розраховані на більшість. Тобто унікальні випадки – це виключення, основна інформація береться із цілком «нормальних» умов або людей. Так вчинили і ми, взявши середньостатистичного студента без боргів.


– Як готувався до сесії?

– А як ви гадаєте може готуватися студент, спеціальність якого пов’язана із комп’ютером? Звичайно за допомогою Інтернету. Репетитора не наймав.

– Як оцінюєш результати  зимової сесії? Задоволений?

– На «четвірочку». Середній бал моєї заліковки у цьому семестрі – 80. Загалом, задоволений.

– Який предмет дався найлегше, а який складніше і чому?

– Філософія найлегше, а ООП (Java програмування – прим. редакції) найважчий іспит. Напевно тому, що це в принципі був найскладніший предмет в цьому семестрі.

– Якби ти  описав цю сесію?

– Easy.

Ти «бюджетник»?

– Ні, я навчаюся на контрактній основі.

– Кому легше складати сесію?

– Як на мене, то однаково: що бюджетникам, що контрактникам. Принаймні у нас на факультеті рівні вимоги до всіх студентів.

– Міністерство освіти вже оголосило, що кількість отримувачів академічної стипендії зменшиться  до 20-25%. Чи є сенс боротися за стипендію?

– Я вважаю, що немає. Ти витратиш занадто багато часу для навчання, не отримаєш практики й ще не факт, що отримаєш за це винагороду від держави. Тому – ні, сенсу немає.

Р. ДЯКОВ.