Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Радіофізики. Фізенерго

49 відмінників

Із 311 студентів факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем 49  стали відмінниками.  10 студентів будуть відраховані.

Доц. О.М.ДУМІН, заступник декана: «Сесію студенти склали задовільно, як і минулорічну зимову. Із задоволенням відзначаю, що близько десяти студентів є безумовними лідерами у навчанні та науковій діяльності, як, наприклад,  четвертокурсниця групи РР-46 Смірнова Катерина. Я  підтримую  рейтингову систему. Але я зовсім не згоден із тим, що стипендію отримує менше половини студентів. Це є принципово неправильним з точки зору психології колективу, мотивації і атмосфери навчання як такої. Як на мене, не менше 80% студентів мають бути в ситуації, коли вони можуть цілковито зосередитись на навчальному процесі.  Це не обов'язково повинно забезпечуватись звичайною академічною стипендією, слід боротись за створення таких робочих місць і умов праці, які б не заважали отримувати вищу освіту, впроваджувати максимально доступні кредити на навчання, державну стипендіальну підтримку студентів з малозабезпечених родин, державну та недержавну підтримку обдарованих студентів. Наразі в економіці розмір заробітної платні молодих спеціалістів не корелює ні з якістю освіти, ні з цінністю професії, ні з реальною теперішньою та майбутньою потребою вітчизняної економіки у певних категоріях фахівців. Тому саме через низький відсоток студентів, що мають змогу отримати академічну стипендію, я вважаю, знижується мотивація до навчання студентів, їх активність на парах, відвідуваність занять».

Д. КАЛЬНІЦЬКА.

На фізенерго

Доц. І. ГАРЯЧЕВСЬКА, декан фізико-енергетичного факультету: «7 студентів відраховано. Приблизно 15% мають одну або дві академічні заборгованості, сподіваюсь, що встигнуть ліквідувати на тижні перескладань. Загалом ніяких несподіванок не трапилось, рейтинги підраховані, студенти відпочивають. Уже чекаємо нового семестру».

 

Т. ЄРОХІНА.